Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Medieșu Aurit: Majoritatea porcilor graşi au fost duşi acasă de proprietari

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Oferta bogata de legume in tirgul din Mediesu Aurit
Oferta bogata de legume in tirgul din Mediesu Aurit

  Marţi, 27 noiembrie a fost ultimul târg de ţară de la Medieşu Aurit înainte de Crăciun. Mulţi crescători de animale au scos porcii graşi la vânzare la preţuri cuprinse între 8,5 şi 10 lei kilul, dar au rămas dezamăgiţi. Majoritatea vânzătorilor au dus porcii acasă.

Lume multă s-a adunat la târgul de ţară de la Medieşu Aurit, desfăşurat marţi. Oferta a fost deosebit de bogată atât în rândul animalelor, cât şi cel al produselor industriale şi al legumelor. Pe măsură a fost şi numărul privitorilor şi/sau cumpărătorilor. Acesta pare să fi fost şi motivul pentru care formaţiunile politice înscrise în cursa pentru Parlamentul României au căutat să-şi atragă noi şi noi alegători.

Ofertă consistentă de porci graşi

Dacă în urmă cu aproximativ o lună de zile se estima că este redus numărul porcilor graşi, iată că la târgul de ţară de la Medieşu Aurit oferta a fost una consistentă. Au fost scoase la vânzare animale din gospodăriile localnicilor, dar şi ale celor din comune precum Apa, Odoreu ş.a. Cei mai mari porci din târg aveau în jur de 150-160 de kilograme, ale căror preţuri de vânzare au fost cuprinse între 9 şi 10 lei kilul.

Multi porci grasi au fost scosi la vanzare in targul din Mediesu Aurit
Multi porci grasi au fost scosi la vanzare in targul din Mediesu Aurit

Vânzătorii dezamăgiţi au fost dispuşi să lase maximum un leu la kilogram, ceea ce ar fi însemnat 8-9 lei kilul. Din păcate pentru crescătorii de animale, nici în aceste condiţii cumpărătorii n-au dat buzna la căruţele în care erau porcii. Cine s-a încumetat să cumpere porc fără a-l cântări, cum se spune la ochi, a avut şanse să câştige dacă s-a priceput la a estima greutatea reală.

Mai multe citiţi în ediţia tipărită disponibilă la chioşcurile de ziare sau în ediţia electronică (abonament pdf).

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns