Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Ce vom alege la 9 decembrie?

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Petre Muresan
Petre Muresan

    În perioada de după 1989 am trecut prin mai multe runde de alegeri. Rând pe rând am ales sau am votat împotriva unor partide şi alianţe, aşa cum am crezut şi am simţit în acel moment. Am votat, deopotrivă, cu mintea sau cu inima, ori cu amândouă, iar uneori am mai votat şi la întâmplare, influenţaţi fiind de prieteni, ziare, televiziuni, familie, etc.

De prea multe ori am regretat după alegeri că am pus ştampila pe anumite persoane şi partide. Ne-am mirat şi ne-am revoltat în sinea noastră că am fost atât de naivi să credem în promisiuni, în minciunile de campanie, că am refuzat să vedem ceea ce era destul de clar, anume că am fost folosiţi ca o masă de manevră în interesul unor oameni şi grupuri de interese egoiste, a căror singură ţintă era cucerirea puterii în vederea satisfacerii dorinţelor lor de putere şi parvenire.

Staţi o clipă deoparte de zgomotul asurzitor al campaniei şi recunoaşteţi în sinea voastră că aşa s-a întâmplat de prea multe ori. Oare unde ar fi fost România dacă votam aşa cum era firesc încă din 1990? Pe undeva pe unde se află fostele ţări socialiste din centrul Europei. Adică, mult înaintea noastră şi destul de aproape de ţările dezvoltate din UE. Unde suntem noi? La coada Europei civilizate, pe un ultim loc bine consolidat de când USL s-a înstăpânit la putere.

Ce putem să vedem astăzi? Stagnare economică, scumpiri în lanţ, scăderea abruptă a nivelului de trai, în ciuda laudelor că s-a dat şi se va da, şomaj, tentativa de izolare şi marginalizare a ţării în context european. Trăim mai bine de când cu guvernarea Ponta et comp.? Unii poate, da, dar cei mai mulţi, cu siguranţă, nu! O vom duce mai bine în anii viitori dacă USL vine la putere? Naivii şi cei ameţiţi de propaganda de pe la Antene pot să creadă că, da. Noi, ARD, vă spunem că nici vorbă de aşa ceva.

Dragi concetăţeni!

Alegerile ce vin sunt cruciale pentru ţară şi pentru dumneavoastră. Nu sunt doar nişte alegeri ca oricare altele. Pericolele care ne pândesc sunt uriaşe, aproape mortale. Dacă nu veţi alege bine ne pândesc riscuri precum excluderea din Europa, izolarea României într-o zonă a nimănui, aruncarea ei în braţele duşmanilor seculari şi chiar periclitarea statutului ei de ţară liberă şi indivizibilă.

Luaţi aminte la fosta Iugoslavie! Mai concret asta poate să însemne recul economic, diminuarea sau anularea unor drepturi şi libertăţi, graniţe închise, vize, izolarea de rudele şi prietenii plecaţi în Vest, etc. Iar acestea nu sunt doar nişte sperietori, ci nişte pericole reale.

Aveţi grijă că alegerile se fac pentru patru ani sau mai bine de-atât. Pentru că o dată luată puterea în mână USL va face astfel încât să n-o mai piardă. Cu orice preţ, chiar cu ignorarea normelor democratice. Regretele ulterioare vor fi târzii. Nici noi n-am fost îngeri şi nu am fost scutiţi de greşeli, dar am încercat să respectăm normele democraţiei şi statului de drept. Lucru cu totul improbabil în ceea ce-i priveşte pe USL-işti. Noi n-am pus beţe-n roatele justiţiei, nici atunci când era vorba de oameni de-ai noştri.

Desigur, numai Dumneavoastră puteţi hotărî cui îi acordaţi votul şi încrederea dvs. Vom respecta decizia pe care o veţi lua, oricare ar fi ea, pentru că voinţa poporului trebuie să fie suverană.

Acum, când nu ne mai despart decât foarte puţine clipe până la momentul aplicării ştampile vă rugăm doar să cumpăniţi şi să luaţi hotărârea cea mai bună, cea pe care o simţiţi ca singura adevărată şi justă în străfundul inimii Dvs. :i sperăm că ea va fi în favoarea celor care vă reprezintă cu adevărat, candidaţii ARD.

Cu respect!
Petre Mureşan
Candidat ARD pentru
Senatul României,
Colegiul I, Satu Mare.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns