Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Antonescu: Menţin afirmaţiile critice faţă de UDMR

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni seara, că îşi menţine afirmaţiile critice faţă de liderii UDMR care s-ar fi comportat ca “pedelişti de etnie maghiară”, însă formaţiunea maghiară este reprezentativă pentru comunitatea pe care o reprezintă, fiind necesar dialogul indiferent de scorul USL.

Antonescu a declarat, într-o emisiune a postului Antena 3, că în urmă cu aproximativ un an s-a referit la liderii UDMR arătând că aceştia se comportă “ca nişte pedelişti de etnie maghiară” şi că “nici nu mai reprezintă corect interesele comunităţii maghiare”.

“Îmi menţin aceste afirmaţii, aşa s-au comportat. În acest moment însă, după acest vot, UDMR a dovedit încă o dată, ne place, nu ne place, că Uniunea este recunoscută ca reprezentantă a comunităţii maghiare din România”, a spus liderul PNL, citat de Mediafax.

El a menţionat că, indiferent de scorul politic obţinut de USL, ar fi trebuit să existe dialog, invocând situaţia în care Uniunea ar fi obţinut puţin peste 50% din mandatele din Parlament.

“Comunitatea maghiară este altceva decât politica făcută într-o perioadă sau alta de UDMR, iar preocuparea noastră spre a nu ne dezamăgi şi nemulţumi alegătorii este prima noastră preocupare. (…) Îi întreb pe toţi cei care ne-au dat votul şi au dorit ca USL să vină la guvernare şi să facă nişte lucruri în ţara asta: oare dacă USL avea 50,6% nu am fi fost interesaţi acum în 2012 de o discuţie cu UDMR despre modificarea Constituţiei, despre un guvern al USL solid şi stabil? Despre, la nevoie, o suspendare a lui Traian Băsescu? N-ar fi trebuit să discutăm tot cu acest UDMR, că altul nu există?”, a întrebat retoric Antonescu.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns