Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Se vor aloca bani pentru realizarea unor drumuri forestiere

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

   An de an lipsa unei infrastructuri corespunzătoare, în special în zonele silvice face imposibilă exploatarea masei lemnoase. După cum titrează publicaţia Puterea.ro/ “…Ministerul Mediului pregăteşte proiecte de peste 12 milioane de euro pentru realizarea unor investiţii ce vizează reconstrucţia de drumuri forestiere afectate de inundaţii şi corectarea torenţilor din aceste zone.

Banii sunt, în principal, dintr-un împrumut acordat României de către Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei tocmai pentru astfel de investiţii, la care se adaugă şi ceva bani de la bugetul de stat sau din alte surse.

Potrivit Notei de fundamentare a proiectului de HG, „o zonă forestieră inaccesibilă scoate din circuitul economic resurse lemnoase şi nelemnoase apreciabile, stânjeneşte şi chiar blochează executarea unor lucrări silviculturale, creează un potenţial de risc ecologic ridicat, limitează turismul şi dezvoltarea economică a zonei”.

„Ca urmare a nefinalizării lucrărilor de reabilitare a drumurilor forestiere şi a celor de corectare a torenţilor, în prezent, accesul este blocat pentru o suprafaţă păduroasă de circa 27.000 ha, cu un volum pe picior de circa 5,2 milioane mc, din care exploatabil 3,2 milioane mc, cu o posibilitate anuală de circa 80.000 mc”, precizează Nota de fundamentare. Mai mult, lipsa de acces în pădure face imposibilă intervenţia în caz de incendiu”.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns