Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Primăria din Livada a cumpărat din Austria un autobuz

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

    Vreme de aproape 45 de ani, autobuzul deţinut de autoritatea locală din Livada a deservit satele aparţinătoare oraşului. Iată că la sfârşitul anului 2012, primarul Piricsi Arthur s-a deplasat în Austria, de unde a adus un alt autobuz, care-l înlocuieşte pe cel care, după îndelungi ani de funcţionare, a fost trecut în “pensie”.

Aşa cum a menţionat primarul Piricsi, demersul era necesar. Vechiul mijloc de transport care asigura accesul elevilor şi al cetăţenilor din Adrian, Livada Mică şi celelalte sate aparţinătoare spre centrul administrativ presupunea cheltuieli consistente pentru menţinerea sa în stare de funcţionare în condiţii de siguranţă. Nu se justifica un efort financiar de asemenea factură. Era mai convenabilă achiziţia acestui mijloc de transport.

Autobuz despre care vorbeşte interlocutorul nostru are vechime de 15 ani şi a fost cumpărat cu 6.500 de euro, sumă la care s-au adăugat cheltuielile de aducere în ţară, refacerea documentaţiei însoţitoare, inspecţia tehnică şi înscrierea în circulaţie. Mijlocul de transport are 45 de scaune şi 28 de locuri în picioare. Diligenţele de înscriere în circulaţie au fost finalizate, iar începând de luni, 7 ianuarie, autobuzul devine funcţional pentru a deservi traseele menţionate.

Primii localnici care vor beneficia de serviciile noului mijloc de transport vor fi muncitorii din Livada care lucrează la atelierul de tâmplărie din satul Adrian. Desigur, reluarea cursurilor va face ca acest autobuz să transporte la şcoală şi elevii din satele Adrian, Livada Mică şi Dumbrava.

Primarul Piricsi a mai menţionat că începând de sâmbătă, 5 ianuarie se reia activitatea la centrul medical de permanenţă din Livada.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

IFPLUS CHELTUIELI ÎN PLUS

Prefectura trebuie să plătească 6930,2 lei cheltuieli de judecată

În luna mai a anului 2023 se anunța că judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție l-au declarat incompatibil – printr-o sentință definitivă – pe primarul comunei Bixad, Ioan Tătar, în procesul cu Agenția Națională de Integritate.

This content is for IZ Plus Lunar, IZ Digital+Print, IZ Duminica si IZ Plus 1 An, IZ Plus si Ziarul Digital 1 An, IZ+ si IZ PDF Lunar, IZ+ si IZ PDF 1 An, IZ+ si IZ PDF 3 luni, IZ+ si Tiparit si PDF Lunar, IZ+ si Tiparit si PDF 1 An, IZ+ si Tiparit si PDF 3 Luni, IZ+ si PDF <35 1 Luna, IZ+ <35, IZ PLUS ANUAL, and IZ PLUS 3 LUNI members only.
Log In Join Now