Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Peste 2.100 de sătmăreni primesc ajutor la încălzirea locuinței pe întreg sezonul rece

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

În prezent se pot depune cereri pentru ajutor pe trei luni

Sătmărenii care din diverse motive nu au reușit să își depună documentele pentru solicitarea ajutorului de încălzire a locuinței până la finele lui 2012 sunt așteptați zilele acestea la sediul Serviciului Public de Asistență Socială din Satu Mare, strada Ilișești nr. 4 pentru a putea beneficia de ajutor de încălzire pe trei luni.

 

Câți sătmăreni au solicitat această formă de sprijin, câte dosare au fost respinse și cum se fac anchetele sociale aflăm de la Adrian Balaj – șef Birou Prestații Sociale în cadrul SPAS Satu Mare.

 

202 sătmăreni au sprijin la factura de gaz vreme de 4 luni

 

Potrivit interlocutorului nostru, “2.145 de dosare înregistrate de la sătmărenii care au solicitat ajutorul la încălzirea locuinței cu gaz și cu lemne au fost acceptate. Este vorba de dosare pentru ajutor pe întreg sezonul rece, adică pe cinci luni. S-au înregistrat și 67 de neacordări sau respingeri din cauză că solicitanții aveau bunuri din lista celor interzise la acordarea acestei forme de ajutor. Pe patru luni primesc ajutor de încălzire a locuinței 202 sătmăreni, iar în primele zile din ianuarie 2013 au fost înregistrate la sediul SPAS 20 de cereri și documentele justificative aferente pentru solicitarea ajutorului de încălzire a locuinței pe 3 luni din sezonul rece”.

 

Program de preluare a cererilor

 

Cererile se preiau luni, marți, miercuri și joi de la ora 8 la 13 și vineri de la ora 8 la 12. Beneficiază de acest ajutor familiile și persoanele singure cu domiciliul pe raza municipiului Satu Mare ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici de 615 lei. Formularul de cerere se distribuie gratuit pe strada Ilișești nr. 4. La completarea cererii, titularul are obligația de a menționa corect componența familiei, veniturile membrilor acesteia, precum și bunurile mobile și imobile deținute. În cazul în care familia sau persoana singură are în proprietate, închiriere, concesiune, comodat sau altă forma de deținere cel puțin unul dintre bunurile cuprinse în lista bunurilor ce conduc la excluderea acordării ajutorului pentru încălzirea locuinței, aceasta nu beneficiază de ajutor pentru încălzirea locuinței.

 

Puteti citi continuarea in editia tiparita disponibila la chioscurile de ziare sau in editia electronica (abonament pdf).

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns