Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Pagina de internet cu informatii despre examenul de definitivat

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Inspectoratul Scolar
Inspectoratul Scolar

Prin intermediului unui nou site, lansat recent de Ministerul Educatiei, profesorii care doresc sa participe la examenul de definitivat se pot documenta in acest sens. Este vorba despre portalul http://definitivat.edu.ro, care ofera cadrelor didactice informatii privind metodologia-cadru referitoare la organizarea si desfasurarea examenului national de definitivare în învatamant, precum si calendarul activitatilor.

Pe pagina de internet sunt postate programele pentru examenele de arte, educatie fizica si sport, matematica si stiinte, învatamant primar si prescolar pentru invatatori, educatori sau institutori, limba si comunicare, om si societate, tehnologii. Profesorii pot intra si pe forumului site-ului.

Totodata, pe site sunt postate si liste cuprinzand hotararile de guvern privind autorizarea provizorie de functionare, acreditarea specializarilor din institutiile de invatamant superior de stat si particular, profilurile, specializarile, durata studiilor, precum si titlurile obtinute de absolventii invatamantului universitar. De asemenea, se mai gasesc: nomenclatorul domeniilor si al specializarilor universitare din cadrul institutiilor de invatamant superior de stat si particular, structurile si specializarile universitare acreditate sau autorizate sa functioneze provizoriu in institutiile de invatamant superior, precum si ordinele de ministru prin care au fost aprobate programe de studii universitare de masterat.

 Data de 15 decembrie anul trecut a fost termenul pana la care candidatii si-au depus fiselor de inscriere la examenul de definitivat din 2013. Pana pe 15 ianuarie, se vor introduce datele candidatilor si li se vor valida fisele in aplicatia informatica. Inspectiile speciale la clasa se vor sustine pana in 20 iunie, proba scrisa fiind programata pe 18 iulie. Rezultatele finale urmeaza a fi afisate in data de 27 iulie.

 Subiectele si baremele de evaluare se elaboreaza de Centrul National de Evaluare si Examinare, care asigura si securizarea subiectelor.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns