Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Cu cât s-a redus rata la credit după întoarcerea investitorilor străini

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Revenirea apetitului investitorilor străini pentru titlurile de stat românești a avut un efect benefic nu doar pentru împrumuturile statului, ci și mulți români cu credite în valută, conform capital.ro.

În numai o lună de zile, rata lunară în echivalent lei s-a redus simțitor. Mai exact, din 20 decembrie, de la anunțarea rezultatelor aproape finale de la alegerile parlamentare, investitorii străini și-au reîndreptat atenția spre România, atrași de randamentele ridicate la titlurile de stat, în raport cu stabilitatea țării și perspectiva unui nou acord cu FMI.

 

 

 

Interesul lor pentru activele românești a făcut ca, după o lună de zile, statul să ajungă să se împrumute la cel mai mic cost din istorie, iar leul să se întărească de la o zi la alta, până la maximul ultimelor 12 luni.

 

Dacă pe 20 decembrie cursul era 4,4762 lei, după o lună cursul a coborât la 4,3373 lei. Vorbim de o scădere a cursului de 3,1%.

 

Pentru o persoană care ar avea un credit ipotecar de 50.000 euro pe 25 ani, respectiv o rată de 298 euro, costul lunar în echivalent lei s-a redus cu 41,5 lei (9,6 euro), de la 1.334 lei până la 1.292,5 lei.

 

De asemenea, un român care ar avea un credit prin Prima Casă de 50.000 euro pe 25 ani, respectiv o rată de 270 euro, acum plătește cu 37,5 lei mai puțin la rata în echivalent lei, de la 1.208,5 lei la 1.171 lei.

 

 

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns