Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Primăria Turţ a organizat o bursă a locurilor de muncă

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Acţiunea a avut loc azi la Casa Şvabilor din Satu Mare

La Casa Şvabilor de pe strada Vasile Lucaciu nr. 9 s-a organizat azi, 29 ianuarie, începând cu ora 13, Bursa locurilor de muncă.

Acest eveniment a fost organizat de Primăria comunei Turţ în parteneriat cu Asociaţia Camera Meşteşugarilor, făcând parte din proiectul “Dezvoltarea resurselor umane din mediul rural în judeţul Satu Mare în domeniul meşteşugurilor şi turismului”, de altfel proiectul este sprijinit de AJOFM Satu Mare.

Persoane în căutarea unui loc de muncă

Scopul acestei acţiuni este de a facilita contactul direct între persoanele care sunt în căutarea unui loc de muncă şi potenţiali angajatori. Este destinat exclusiv persoanelor din mediu rural, iar la întâlnirea de azi au venit peste 50 de persoane fără loc de muncă. Aceştia au fost întâmpinaţi atât de angajatori cât şi de organizatorii proiectului printre care Maria Turturean, responsabil proiect şi directorul Asociaţiei “Grup de Acţiune Locală Ţara Oaşului”, Iosif Holczli secretarul Asociaţiei Camera Meşteşugarilor, Ioan Ciupac, primarul din Turţ, precum şi directorii AJOFM Satu Mare, Gheorghe Tilibaşa şi Floare Variu.

“Partenerul nostru Camera Meşteşugarilor a derulat o serie de cursuri în domenii precum turism, instalaţii, construcţii astfel încât prin acest eveniment dorim să facilităm în primul rând punerea în contact a absolvenţilor noştri cu angajatori de top din aceste domenii, şi nu numai. Am facilitat cu ajutorul partenerilor şi colaboratorilor AJOFM identificarea şi găsirea unui loc de muncă şi pentru alţi reprezentanţi meşteşugari din judeţ” declară Maria Turturean.

De vorbă cu angajatorii

La acest eveniment au fost invitate peste 40 de firme şi au răspuns peste 20 dintre ele. Celelalte firme au declarat că nu duc de lipsă de personal. Totuşi, acestea sunt aşteptate în continuare la fel şi participanţii din mediul rural din Satu Mare.

Cele peste 50 de persoane fără loc de muncă au stat de vorbă cu angajatorii prezenţi pentru o comunicare privind viitorul loc de muncă. Multe persoane care s-au aflat ieri la Casa Şvabilor au dat dovadă de seriozitate, participând la unele cursuri de calificare pentru adulţi, activitate îndeplinită de Asociaţia Camera Meşteşugarilor.

“Am absolvit până acum cu persoanele înscrie cursul de coşar, vom avea examenul pentru cursul de instalator, am absolvit cursul de administrator de pensiune, de bucătar şi ospătar. Seriozitatea de care au dat parte ne-a impresionat deoarece majoritatea erau oameni care erau şomeri de lungă durată, de mult nu au fost angajaţi şi nu au avut un program de lucru normal, nu au fost cuprinşi într-un program de specializare şi cu toate acestea, cu toate probleme de acasă sau de vârstă au arătat seriozitate” spune, printre altele, Iosif Holczli.

Firme care au ţinut să participe la derularea acestui proiect din diverse localităţi ale judeţului Satu Mare sunt, pe categorii: construcţii – SC Gerodar SRL, SC Orizont SA, SC Pardos SRL, SC Prodeximp SA, SC TCM Nord SRL, SC Universal Construct SA, SC Util Company SRL, activităţi turistice – SC Huta Cov SRL, SC Paloma Cover SRL, SC Select Plus SRL, SC Aurora Sa, SC Zirmer Bud SRL, SC Crişeni SRL, instalaţii – SC Samgec SRL, SC Termoprim Service SRL, SC Adrian SRL, coşar – SC Locaterm SA, confeţii textile – SC Modeprima SRL, produse fiscale – SC Iruc Service SA.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns