Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

4 primari PDL şi unul PP DD susţin politic şi economic USL

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Marinel Rtar, Cosmin Varga, Ovidiu Silaghi, Adrian Stef, Simion Ardelean, Marius Roca si Ioan Tatar la conferinta de presa a PNL
Marinel Rtar, Cosmin Varga, Ovidiu Silaghi, Adrian Stef, Simion Ardelean, Marius Roca si Ioan Tatar la conferinta de presa a PNL

Ovidiu Silaghi şi Adrian Ştef susţin că se află în discuţii şi cu alţi primari din alte partide decât cele din USL

Sâmbătă, 2 februarie, de la ora 18, la sediul PNL Satu Mare, preşedintele pe judeţ şi deputat, Ovidiu Silaghi şi vicepreşedinte pe judeţ şi preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, au susţinut o conferinţa de presă.

Cei doi lideri ai liberearilor sătmăreni au fost flancaţi de 5 primari din care 4 ai PDL şi unul al PP DD care au declarat că începând cu ziua de sâmbătă, susţin USL respectiv toate proiectele politice, economice şi sociale ale uniunii.

Cei 4 primari ai PDL sunt Ardelean Simion (Homoroade), Marinel Rotar (Santău), Cosmin Varga (Pişcolt) şi Ioan Tătar (Bixad), iar cel al PP DD, Marius Roca (Căuaş).

 

Consiliul Judeţean va susţine toate proiectele de dezvoltare ale celor 5 comune

 

După formulele de salut şi de început, Ovidiu Silaghi a explicat că aceşti 5 primari şi-au exprimat dorinţa de a susţine USL pe plan politic – în primul rând la alegerile europarlamentare şi api la cele prezidenţiale -, dar şi economic şi social. Dânsul a mai spus că PNL se află în discuţii şi cu alţi primari membri ai altor partide decât cele din componenţa USL, care vor să susţină politic, economic şi social, uniunea.

~n completare, Adrian Ştef a spus că atât USL cât şi CJ, vor implementa principalele proiecte ale celor 5 comune, începând cu apa şi canalizarea şi terminând cu cele specifice fiecărei localităţi. Apoi, preşedintele CJ a enumerat proiectele pe care le va susţine în respectivele localităţi şi alte câteva mari proiecte din judeţ.

Primarii PDL care au luat apoi pe rând cuvântul, au spus că de fapt, unii dintre dânşii au fost şi înainte de alegerile din iunie 2012 liberali şi că doar s-au întors acasă, iar ceilalţi au spus că s-au convins că singura soluţie pentru ţară şi comunele pe care le conduc, este USL.

Referitor la Centura de ocolire a municipiului Satu Mare care include şi un pod peste râul Someş, Ovidiu Silaghi a spus că au trebuit refăcute nişte documente dar că, în 25 februarie, are loc licitaţia lucrărilor.

“Centura se realizează din fonduri europene, iar suma reprezentând cofinanţarea de 15% este deja prinsă în Bugetul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri (CNADR)”, a spus deputatul Silaghi.

Adrian Ştef a confirmat faptul că la Aeroportul internaţional Satu Mare a fost numit un director tehnic în persoana lui Caludiu Sulea şi că au fost angajate mai multe persoane care vor forma o structură ce va administra cele 15 milioane de euro nerambursabili de la UE alocaţi pentru reabilitarea pistei, a balizajului şi a clădirii, porecum şi a anexelor acestora.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns