Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Palatul Copiilor şi Şcoala de Artă Solotvino sunt parteneri într-un proiect

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Copii romani si ucraineni in costume populare
Elevii români și ucraineni au împărtășit tradițiile și artele pe care le studiază la cele două școli partenere

La Muzeul Judeţean a avut loc o lecţie deschisă despre păstrarea tradiţiilor

La finele săptămânii trecute, Muzeul Judeţean Satu Mare a găzduit o nouă întâlnire din cadrul Proiectului tranfrontalier intitulat sugestiv “Tradiţii artistice. Metode de învăţare nonformală în România şi Ucraina”.

 

Proiectul este implementat de Palatul Copiilor Satu Mare, Filiala Satu Mare a Ligii Pro Europa, Asociaţia Super Kids, Şcoala de Artă Solotvino din Ucraina şi Primăria din localitatea Solotvino.

Întâlnirea a fost de fapt un schimb de experienţă pentru cadrele didactice din judeţul nostru şi din ţara vecină, o oră deschisă în care au evoluat copii şi tineri care urmează cercul de pian, de dans modern şi muzică populară de la Palatul Copiilor sătmărean. Cercul de pian este condus de profesoara Mariana Moga, cel de dans modern de profesoara Adina Raţiu, iar cercul de muzică populară de profesorul Nicu Miclăuş. La întâlnirea de vineri, partenerii de proiect din Ucraina au avut ocazia să vadă cum se predă la clasă la Palatul Copiilor, cum se ocupă cadrele didactice de elevi. Ora deschisă a fost susţinută de pianiştii Beata Barla, Daria Grad, Adelin Buricea şi Alin Mariţa, de un grup de eleve de la cercul de dans modern, iar profesorul Nicu Miclăuş a pus în scenă cu elevii săi obiceiul şezătorii.

În acest proiect, care se derulează pe parcursul unui an, sunt implicate mai multe cercuri de la Palat, pianul, dansul modern, artele vizuale, arta instrumentală şi tradiţii, cercuri coordonate de profesorii Mariana Moga, Adina Raţiu, Szarvadi Edit, Szemak Zsuzsa, Nicu Miclăuş şi Dumitru Iederan.

 

Puteti citi continuarea in editia tiparita disponibila la chioscurile de ziare sau in editia electronica (abonament pdf).

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns