Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Reacții în PDL la candidatura Elenei Udrea la şefia partidului: Avem o competiţie

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Vasile Blaga
Vasile Blaga

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a afirmat marţi că este foarte bine că Elena Udrea candidează la şefia formaţiunii democrat-liberale, importantă fiind reconstrucţia PDL.

 

 

“Este foarte bine că dânsa candidează. Iată, avem o competiţie în partid. Deocamdată sunt două potenţiale moţiuni. Eu cred că este foarte bine, pentru că partidul trebuie să stabilească exact direcţia de a aborda competiţia politică de anul viitor şi mai ales din 2016. Trebuie să trecem de la această gestiune de criză a partidului, cu care ne confruntăm de la alegerile locale şi până în prezent şi să reconstruim partidul. Indiferent cine câştigă, partidul să rămână mai departe unit şi să îşi vadă de treabă”, a afirmat, într-o intervenţie telefonică la Realitatea tv, Vasile Blaga.

Elena Udrea a anunţat marţi că a decis să candideze la funcţia de preşedinte al PDL.

“Am decis să candidez la funcţia de preşedinte al PDL pentru că eu cred că PDL are nevoie de o schimbare. (…) Cred că experienţa de luptă politică de peste opt ani de zile este suficientă pentru a garanta că pot să mă bat în continuare cu Ponta, cu Antonescu, cu Voiculescu, aşa cum am făcut-o întotdeauna. Cred că pot să vin cu un proiect prin care să redevenim un partid care se luptă din Opoziţie cu abuzurile şi cu minciunile USL, pot să aduc un proiect cu care să revigorăm partidul”, a afirmat, la Palatul Parlamentului, Elena Udrea, citata de Agerpres.

 

 

 

 

Flutur: Avem nevoie de obiective ambițioase

 

 

Secretarul general al PDL Gheorghe Flutur a declarat, marţi, după ce Elena Udrea a anunţat că va candida la şefia PDL, la Convenţia Naţională din martie, că PDL are nevoie de competiţie şi de validarea unei echipe care să propună obiective ambiţioase pentru următoarele alegeri.
“PDL are nevoie de competiţie şi de validarea unei echipe care să propună obiective ambiţioase pentru următorul ciclu electoral, de la alegerile europarlamentare, prezidenţiale din 2014, dar şi localele şi parlamentarele din 2016”, a spus liderul PDL.

El a subliniat că a fost şi rămâne un susţinător al competiţiei de idei şi un militant pentru unitatea PDL care să coaguleze toate forţele de centru-dreapta în perioada următoare.

“Am susţinut ca desfăşurarea Convenţiei Naţionale să fie cât mai repede ca să ne putem uni forţele împotriva USL, adversarul nostru politic”, a mai spus Gheorghe Flutur.

 

Cristian Preda: Nu voi susţine candidatura lui Blaga

 

Europarlamentarul PDL Cristian Preda declară că nu va susţine candidatura la preşedinţia partidului a actualului lider democrat-liberal, Vasile Blag.

“Ca urmare a presiunilor interne, Vasile Blaga a cedat: nu mai are nevoie de şase luni de analiză a alegerilor din 9 decembrie, ci doar de patru. Astfel, Convenţia PDL se va ţine pe 23 martie. Actualul preşedinte al PDL a anunţat că va candida. Nu îl voi susţine pe Blaga”, afirmă Cristian Preda într-o postare pe blogul său.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, că propune ca data Convenţiei Naţionale a PDL să fie 23 martie şi a anunţat că el va candida la preşedinţia partidului.

 

 

Oltean: Va fi o bătălie fără precedent în PDL

 

 

Liderul PDL Bistriţa-Năsăud, Ioan Oltean, consideră o surpriză candidatura Elenei Udrea la şefia PDL, spunând că înscrierea acesteia în cursă “va dinamiza competiţia” şi va genera o “bătălie politică”.

 

Preşedintele PDL Bistriţa-Năsăud, deputatul Ioan Oltean, a declarat, marţi, că este o surpriză candidatura Elenei Udrea la şefia PDL.

“Este o candidatură oarecum surpriză, dar, într-un fel sau altul, foarte binevenită. Se deschide o competiţie puternică în partid. Mai aşteptăm probabil şi alte candidaturi. S-a deschis doar lista. Vom vedea cine sunt cei care vor să ajungă în fruntea PDL. Ceea ce aştept de la fiecare este ca obiectivul principal pe care să îl aibă în vedere este menţinerea partidului unitar şi creşterea atractivităţii partidului, nu dezbinarea lui, aşa cum încearcă unii să inducă. Eu cred că amândoi (Vasile Blaga şi Elena Udrea – n.r.) şi toţi cei care vor mai intra în cursă sunt oameni responsabili care ţin la partid şi nu candidează unul împotriva celuilalt, ci candidează pentru ca partidul să crească şi să devină din ce în ce mai atractiv şi cu şanse mari la alegerile care urmează în anii următori”, a declarat, marţi, corespondentului Mediafax, Ioan Oltean.

Liderul PDL Bistriţa-Năsăud a spus că intrarea în luptă a Elenei Udrea va genera o “bătălie politică”.

 

“Cu siguranţă că apariţia Elenei Udrea în cursă va dinamiza competiţia. O femeie parcă te obligă mai mult, te motivează mai mult într-o astfel de competiţie şi sunt absolut convins că vom asista la o bătălie politică, în sensul cel mai bun al acestui cuvânt, fără precedent în PDL şi care va avea un singur obiectiv, acela de a aduce partidului cât mai multe procente”, a afirmat Ioan Oltean.

 

Daniel Buda: Îmi doresc să fie cât mai mulţi candidaţi

 

La rândul său, preşedintele PDL Cluj, Daniel Buda, a declarat, marţi, corespondentului Mediafax, că s-ar bucura dacă la Convenţia Naţională a PDL ar fi depuse cât mai multe candidaturi pentru funcţia de preşedinte al partidului.

“Orice candidatură pentru funcţia de preşedinte al PDL este binevenită. Ceea ce este important este ca, după Convenţia Naţională, PDL să se alinieze în spatele candidatului care va câştiga preşedinţia partidului, astfel încât PDL să devină o alternativă reală la USL. Îmi doresc să fie cât mai mulţi candidaţi pentru şefia PDL”, a spus Buda.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns