Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Primăria Satu Mare oferă un sediu nou pentru Şcoala de Arte

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Mircea Deac
Mircea Deac

Clădirea din strada Slavici a devenit neîncăpătoare pentru cei 700 de elevi

Scoala de Arte Satu Mare şi-a prezentat ieri bilanţul pe anul 2012. Directorul şcolii, Mircea Deac a vorbit despre realizările anului trecut dar şi despre dezideratele pentru acest an.

“Ca şi în cazul celorlalte instituţii subordonate Consiliului Judeţean, vrem să prezentăm foarte transparent modul în care se cheltuiesc banii publici. Este o instituţie care şi-a înţeles rolul şi menirea dovadă stau cei aproape 700 de elevi care frecventează cursurile şcolii. Cel mai important obiectiv pentru anul în curs este acela de a găsi o nouă locaţie pentru şcoală.
Actualul sediu din strada Ioan Slavici a devenit neîncăpător având în vedere numărul mare de elevi dar şi solicitările venite din partea părinţilor şi copiilor din municipiu de a se înscrie la diverse cursuri”, a subliniat directorul Mircea Deac.
Cu acordul Primăriei Satu Mare noul sediu va fi pe strada Wofenbuttel, în clădirea fostei Şcoli generale nr 5. Se fac demersurile necesare pentru preluarea în administrare a acestui sediu după care se va trece la amenajarea acesteia astfel încât, la final, să  fie adecvată activităţilor pe care şcoala le desfăşoară. Vestea bună este că începând cu luna septembrie aceste amenajări să fie finalizate şi elevii Şcolii de Arte să aibă un sediu nou, mult mai spaţios şi dotat cu sală de festivităţi.
În acest an şcolar, 659 de elevi frecventează cursurile şcolii iar corpul profesoral numără 25 de profesori şi cinci persoane la compartimentul administrativ.
Şcoala de Arte a organizat în 2012 nu mai puţin de 41 de evenimente şi a participat la alte 44 de acţiuni. Pentru dezvoltarea şi extinderea activităţilor, şcoala a avut anul trecut şapte parteneriate cu instituţii similare din ţară şi străinătate dar şi cu diverse licee sătmărene.
Dintre cele mai reuşite şi cunoscute evenimente organizate s-au amintit concursul regional de chitară clasică şi concursul naţional de dans sportiv, ambele ajunse la cea de a treia ediţie precum şi festivalul concurs de muzică pop-rock “Muzica inimii mele”.
Mircea Deac a amintit şi că elevii şcolii au obţinut 19 premii importante la concursurile şi festivalurile la care au participat anul trecut.
Şcoala a beneficiat de un buget de 870 mii lei în condiţiile în care din venituri proprii s-au realizat 210 mii lei. Taxele pentru cursuri sunt cuprinse în 500 şi 400 de lei pe an, în funcţie de profilul acestora.

Deziderate noi pentru anul 2013

Odată ştacheta ridicată atât de sus, conducerea şcolii  şi-a propus ca în acest an să diversifice şi să ridice calitatea unor evenimente pe care le organizează. La capitolul noutăţi se înscriu şi organizarea unui festival al instrumentelor cu claviatură, a unui simpozion al profesorilor şi specialiştilor din domeniul canto din Regiunea de Nord-Vest, organizarea unei tabere muzicale la Tokaj (Ungaria) şi a unei tabere de arte plastice şi muzică la Negreşti Oaş, ultima în parteneriat cu Asociaţia Artiştilor Plastici. Tot ca noutate se va organiza un concurs internaţional de artă fotografică în parteneriat cu Asociaţia “Prisma” precum şi reluarea organizării concursului internaţional de muzică uşoară cu tradiţie, “Steaua Sătmarului”, ajuns la ediţia a şasea.
Tot la noutăţi se înscrie şi instituirea unui nou post de director  pentru care urmează să se organizeze concurs în următoarea perioadă. Unul dintre candidaţii la funcţia de director este Florin Pop.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Parohia Ortodoxă din Socond are un nou preot

JUDEȚUL SATU MARE

Parohia Ortodoxă din Socond are un nou preot

Parohia ortodoxă din satul Socond, comuna Socond, județul Satu Mare, are un nou preot paroh. Biserica purtând hramurile ,,Sfinții Apostoli Petru și Pavel” și “Sfinții Împărți întocmai cu Apostolii Constantin și mama sa Elena” are un nou păstor, și anume Gabriel Durnea.