Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

În dosarul traficanţilor de migranţi, avocaţii au cerut instanţei ridicarea interdicţiei de a părăsi ţara

Sigla Informatia Zilei
Apărătorii inculpaţilor apreciază că Tribunalul Satu Mare n-a fost legal sesizat în dosarul prin care patru persoane au fost trimise în judecată pentru trafic de migranţi. Prin rechizitoriul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul teritorial Satu Mare, Pop Anghel din Satu Mare, Pop Vasile din Vama, Dragoş Adrian din Zalău şi Molnar Tamaş din Satu Mare au fost trimişi în judecată fiind acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup organizat şi trafic de migranţi.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Traficantii de migranti sunt liberi
Traficantii de migranti sunt liberi

Apărătorii inculpaţilor apreciază că Tribunalul Satu Mare n-a fost legal sesizat în dosarul prin care patru persoane au fost trimise în judecată pentru trafic de migranţi.

Prin rechizitoriul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul teritorial Satu Mare, Pop Anghel din Satu Mare, Pop Vasile din Vama, Dragoş Adrian din Zalău şi Molnar Tamaş din Satu Mare au fost trimişi în judecată fiind acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup organizat şi trafic de migranţi.

 

În cadrul şedinţei de judecată de marţi, 5 aprilie, preşedintele completului de judecată a pus în discuţia părţilor legalitatea sesizării instanţei. Următorul termen fixat în cauză este 19 martie, ora 11.

 

Apărătorii critică actul de sesizare

 

Rând pe rând, apărătorii inculpaţilor au criticat rechizitoriul apreciind că instanţa n-a fost legal sesizată. Avocatul Claudiu Ţinca, av. Edita Gavrea, av. Adrian Cozma şi av. Ancuţa Ardelean au invocat lipsa celui de-al patru-lea volum al dosarului, faptul că materialul de urmărire penală a fost prezentat doar parţial, rechizitoriul incomplet, iar faptele sunt prezentate confuz. De exemplu în cazul inculpatului Molnar, ba se vorbeşte de 7 migranţi, ba că acesta ar fi cazat şi scos din ţară 12 persoane.

Deoarece cu ocazia prezentării materialului de urmărire penală, inculpaţilor nu le-au fost prezentate suporturile optice care conţin convorbirile telefonice pentru a putea fi comparate cu transcrierile, avocaţii au solicitat restiturea cauzei la procuror pentru refacerea urmăririi penale.

 

Puteti citi continuarea in editia tiparita disponibila la chioscurile de ziare sau in editia electronica (abonament pdf)

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Beţi şi fără permis

În cadrul acţiunilor de prevenire a evenimentelor rutiere derulate duminică de poliţiştii sătmăreni, au fost surprinşi în trafic şi conducători auto suspectaţi de comiterea unor infracţiuni la regimul circulaţiei.