Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Macovei atacă actuala conducere a PDL: Face o “opoziţie tovărăşească”

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Monica Macovei critica şi modul în care s-au făcut promovări şi s-au oferit funcţii
Monica Macovei critica şi modul în care s-au făcut promovări şi s-au oferit funcţii

Europarlamentarul Monica Macovei a declarat, sâmbătă, la Suceava, că PDL face, în prezent, o ‘opoziţie constructiv-tovărăşească’, iar echipa ”reformiştilor” doreşte să schimbe această atitudine şi să realizeze, împreună cu o nouă conducere, o opoziţie ‘zilnică’ şi ‘activă’.

”Electoratul ne-a trimis în opoziţie (…) E foarte important cum faci opoziţie (…) Noi, acum, pentru electoratul nostru, plus pentru electoratul pierdut, care nu mai votează, o parte dezamăgit de noi, electoratul nostru pierdut, o parte care stă acasă – 60% au stat acasă – pentru aceştia trebuie să facem o opoziţie constantă, zilnică, activă şi să oferim soluţii”, a spus Macovei la întâlnirea cu aproximativ o sută de democrat liberali suceveni cărora le-a prezentat moţiunea cu care vrea să câştige şefia PDL.

În context, europarlamentarul a subliniat că ea împreună cu aceia pe care îi reprezintă sunt mai credibili decât echipele lui Vasile Blaga şi Elena Udrea la un loc.

Totodată, Macovei a spus că-şi doreşte un partid modern, pregătit pentru anul 2014, care să fie competitiv la nivel european.

”Trebuie să ne uităm spre viitor şi să facem un partid modern pentru 2014. Un partid modern nu este ceea ce avem astăzi în România (…) Trăim în Europa şi nu putem fi competitivi la masa politică dacă nu ne modernizăm”, a spus Macovei, citata de Agerpres.

Ea a dezavuat faptul că, în prezent, există o ruptură între membrii de partid şi conducerea acestuia, fapt pe care echipa reformistă doreşte să îl schimbe, pentru a fi mai aproape de baza partidului.

Totodată, Macovei a criticat şi modul în care s-au făcut promovări şi s-au oferit funcţii, nu întotdeauna pe criterii corecte.

”Vrem ca partidul să respecte şi să aplice, fără niciun pas alături, meritocraţia. Deci vrem oamenii potriviţi la locul potrivit. Am făcut multe greşeli în guvernările trecute, pentru că am pus prieteni sau, nu ştiu, poate cu plicul pe masă, sau nu ştiu din ce motive, i-am pus în funcţii pentru care nu erau pregătiţi şi ca atare au făcut treabă proastă. Electoratul a văzut şi ne-a sancţionat”, a conchis Macovei.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns