Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

34 de șahiști participă în aceste zile la Cupa Voința – Informația Zilei

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Startul celei de a XI-a ediții a avut loc joi

Casa de Cultură a tineretului German din Satu Mare găzduiește în acest sfârșit de săptămână cea de-a XI-a ediție a Cupei Voința – Informația Zilei, la șah. Startul acesteia a avut loc joi de la ora 17.00, după ședința tehnică.

Pentru început s-au adresat cuvinte de salut precum și de prezentare a regulamentului turneului. Au vorbit președintele de la CS Voința, secția șah, Ciprian Munteanu, Ioan Ghere – președintele clubului Voința și Ioan Todosiciuc – președinte de onoare în cadrul clubului CS Voința, șah.

Este un turneu internațional, dat fiind faptul că participă concurenți din trei țări, precum România, Ungaria și Moldova. Cei 34 de jucători vor trece în patru zile prin 7 runde, urmând ca duminică, mai spre seară, se se cunoască și câștigătorul. Este o competiție care a atras mari șahiști din diferite județe ale României, printre care Szabo Attila (CSM Baia Mare), Levay Sorin (CSO Cugir), Costin Petrica (CS Voinţa Satu Mare), Samu Sorin (Speranţa Tenis Oradea), Craiovan Onisifor (CS Voința Satu Mare), Andrei Bonte (CSM Baia Mare) și alții. Din Satu Mare sunt peste 20 de concurenți.

Pe lângă open-ul celor celor mari, va mai exista și un turneu B în care sunt înscriși copii de până la 12 ani. Sunt peste 20 la număr, din Satu Mare și Oradea, iar pentru ei competiția începe abia vineri.

Sunt premii mari în joc, fondul total de premiere este de 2.500 lei. Vor fi premiate primele șase locuri. Primul loc va primi 800 lei şi un trofeu, locul doi 600 lei, iar apoi 500 lei, 300 lei, 200 lei şi 100 lei. De partea juniorilor, se vor acorda diplome, medalii, cupe primilor clasaţi.

Arbitrajul este unul exigent şi profesionist, brigada fiind alcătuită din arbitru FIDE Ciprian Muntean, Zoltan Pall şi Claudiu Govor. Sponsor principal al acestui turneu este cotidianul Informația Zilei, precum și Ave Impex, Clinica “Sfântul Anton” și Ioan Ghere – președintele clubului Voința.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Isco la Manchester City?

Asculta acest articol Potrivit cotidianului Sport, spaniolul Isco se află în vizorul echipei Manchester City. Mijlocașul de 22 de ani