Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Nicolae Mureşan, invitat special la cercul de muzică populară al Palatului Copiilor Satu Mare

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
În clubul Grupului Şcolar "Constantin Brâncuşi" atmosfera a fost una de sărbătoare, copiii fiind bucuroşi să îl întâlnească pe Nicolae Mureşan, să îl asculte cântând şi să îl audă vorbind
În clubul Grupului Şcolar “Constantin Brâncuşi” atmosfera a fost una de sărbătoare, copiii fiind bucuroşi să îl întâlnească pe Nicolae Mureşan, să îl asculte cântând şi să îl audă vorbind

Joi, 4 aprilie 2013, interpretul de muzică populară Nicolae Mureşan s-a întâlnit cu micii artişti, copii şi tineri care frecventează cercul de muzică populară la Palatul Copiilor Satu Mare. Evenimentul a fost unul deosebit, parte a Programului “Să ştii mai multe, să fii mai bun”.

În clubul Grupului Şcolar “Constantin Brâncuşi” atmosfera a fost una de sărbătoare, copiii fiind bucuroşi să îl întâlnească pe Nicolae Mureşan, să îl asculte cântând şi să îl audă vorbind.

La acţiune au luat parte Gabriela Silvăşan – directoarea Palatului Copiilor şi inspector de specialitate Crina Leş din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean. Cercul de muzică populară de la Palatul Copiilor este îndrumat de profesorul Nicu Miclăuş, un om dedicat trup şi suflet meseriei pe care o are, Ansamblului Codrişorul pe care îl conduce. A mijlocit întâlnirea dintre Nicolae Mureşan şi copiii pe care îi îndrumă pentru că şi-a dorit ca toţi elevii săi să audă din gura marelui artist ce înseamnă viaţa de interpret, cât e de greu sau de uşor să faci publicul să iubească zona Codrului cu toate frumuseţile ei. De cum a păşit în sală, interpretul de muzică populară Nicolae Mureşan a fost primit cu aplauze răsunătoare de copiii bucuroşi să-l întâlnească, dar şi de părinţii şi bunicii prezenţi la activitate. În mijlocul celor mici, Nicolae Mureşan a mărturisit că “drumul pe care păşiţi este unul foarte greu. Acum sunt fericit că m-am întors în timp şi îmi amintesc de vremea când eram şi eu de câţiva anişori. Viaţa e spinoasă, iar pe scenă nu vă aşteaptă un sac cu bani, ci suflet, prestanţă, respect. Pe scenă te urci şi câştigi mult mai mult decât avere materială, câştigul din punct de vedere spiritual e mult mai mare. Îmi amintesc şi-acum de vremea în care cântam pe treptele şcolii. Aceea era scena mea. Am ajuns apoi pe mari scene din ţară şi de peste hotare, dar nu am crescut în anălţime mai mult decât mă vedeţi dumneavoastră acum. În costum popular mă simt un alt om, simt că prin cântec noi, cântăreţii, intrăm în sufletul celor ce ne ascultă, le aducem bucurie, fericire, zâmbete. Aşa să faceţi şi voi!”.

Mesajul interpretului Nicolae Mureşan a fost primit cu drag de micii codreni care au jucat şi-au cântat codreneşte ca-ntr-un mare festival. Nicolae Mureşan a cântat la rândul său, în aplauzele celor prezenţi. Copiii şi-au dorit mult să îl cunoască pe Nicolae Mureşan, să afle chiar de la marele artist ce înseamnă o viaţă pe scenă, cât e de frumos să cânţi, dar şi ce obstacole a întâmpinat în cariera sa, iar activitatea de joi după-masă a fost ca un imbold pentru cei mici să continue să muncească, să înveţe, să transmită mai departe obiceiurile şi tradiţiile populare româneşti.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns