Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Mari campioni au venit în județ pentru “Marea Selecție”

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

La Acâș a avut loc o întâlnire a foștilor campioni la lupte greco-romane

Un eveniment unicat în România s-a petrecut ieri la Acâș, acolo unde și-au dat întâlnire oameni grei ai luptelor greco-romane, cei care de-a lungul anilor au purtat drapelul românesc cu mândrie peste tot în lume. Marii luptători se află în Satu Mare cu ocazia inițiativei “Marea Selecție”.

La băile termale din Acâș au fost prezenți campionul olimpic Gheorghe Berceanu, campionii mondiali Ion Cernea și Nicolae Gingă, precum și antrenori emeriți ai luptelor. Este așteptat să ajungă și campionul olimpic Ștefan Rusu. Pe lângă aceștia au mai fost prezente valori ale acestui sport din Satu Mare, Maramureș, Târgu Mureș sau Bihor. Timp de mai multe zile aceștia vor profita de efectele benefice ale apelor termale din județul nostru.

Spuneam că luptătorii sunt la noi pentru Marea Selecție. Este o inițiativă unicat a maestrului Gheorghe Ardelean prin care se dorește descoperirea de noi talente în lupte în județul nostru. Aceasta se va face prin mai multe metode. Vor fi implicați profesori de sport, diriginți și părinți din întreg județul. Din cadrul acestei selecții vor face parte probe sportive și o probă de contact fizic care se numește “trântă”. Se vor face concursuri pe instituții de învățământ, pe zone și desigur finalele. Se vor acorda premii substanțiale participanților. “Sperăm să găsim copii deosebiți. Ne dorim să fomăm mulți tineri. Cu cei mai buni vom face o tabără de pregătire la Mangalia. Acolo ne vom axa doar pe tehnică și pe procedee de lupte. În data de 15 aprilie sunt invitaţi toţi profesorii de sport la o întâlnire la Consiliul Județean cu scopul organizării competiţiei de trântă”, ne spune Gheorghe Ardelean.

Stând de vorbă cu fostul multiplu laureat olimpic, mondial și european Gheorghe Berceanu, acesta ne-a declarat că se bucură de faptul că în Satu Mare sunt oameni care se ocupă de lupte. “Am înțeles că autoritățile sunt foarte cumsecade și acordă sprijin sportului, în general”. declară acesta. Totodată, făcând o paralelă cu ce se întâmplă în sport la ora actuală și ce se întâmpla în urmă cu deceniim campionul Berceanu ne mai transmite că “luptele, la fel ca și în celelalte sporturi, se lovesc de mai multe probleme, în special cea economică. La aceasta mai adăugăm și lipsa de interes a antrenorilor, slaba preocupare pentru selecție. Pe această cale vreau să felicit inițiativa lui Gheorghe Ardelean.”

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns