Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Ponta are contracandidat la şefia PSD

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Andrei Alexandru şi-a depus candidatura la şefia PSD
Andrei Alexandru şi-a depus candidatura la şefia PSD

Andrei Alexandru, membru al PSD sector 2, Bucureşti, şi-a înregistrat, vineri, la secretariatul general al partidului, candidatura la funcţia de preşedinte al partidului, pentru alegerile de la Congresului din 19-20 aprilie.

“Am făcut această cerere, urmând aceeaşi procedură folosită conform Statutului PSD şi februarie 2010 şi rămasă neschimbată, când mi-a fost aprobată candidatura pentru funcţia de preşedinte al partidului de către Comisia de propuneri, fără să fie necesară vreo recomandare din partea vreunei structuri statutare a partidului”, precizează Andrei Alexandru în cererea adresată secretarului general al PSD, Liviu Dragnea, potrivit Mediafax.

Cererea lui Alexandru a fost înregistrată cu numărul 74 din 12 aprilie 2013.

Termenul de depunere a candidaturilor pentru funcţiile alese la Congresul PSD din 19-20 aprilie expiră miercuri, 17 aprilie.
 

Cine este contracandidatul lui Victor Ponta

 

Andrei Alexandru i-a fost consilier şi purtător de cuvânt lui Nicolae Văcăroiu, pe vremea când acesta era preşedinte al Senatului. Andrei Alexandru a fost purtător de cuvânt şi în perioada în care Nicolae Văcăroiu a deţinut funcţia de preşedinte interimar, la momentul primei suspendări a preşedintelui Traian Băsescu, în 2007.

Alexandru şi-a anunţat şi în 2010 înscrierea în cursa pentru şefia PSD, printr-o scrisoare adresată secretarului general al partidului, Liviu Dragnea, conform procedurii prevăzute de Statut.

Pe de altă parte, CNSAS a decis că fostul purtător de cuvânt al lui Nicolae Văcăroiu, Andrei Alexandru, a fost colaborator al Securităţii, iar Instanţa supremă a confirmat, în mai 2011, hotărârea.

Andrei Alexandru a afirmat ulterior că decizia a fost luată fără a exita probe la dosar şi a spus că hotărârea este stupefiantă şi nedreaptă şi că dă în judecată la CEDO statul român.

Congresul PSD va avea loc în perioada 19 – 20 aprilie şi vor participa aproximativ 5.000 de delegaţi cu drept de vot.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns