Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Ziua de 9 Mai a fost sărbătorită la Liceul Unio

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

unio europaElevii de la Liceul Tehnologic Construcţii de Maşini „Unio” Satu Mare au sărbătorit ieri ziua de 9 Mai printr-o amplă activitate care a surprins dubla semnificaţie istorică a acestei date – ziua proclamării independenţei României şi Ziua Europei.

Activitatea a debutat cu o scurtă prezentare a semnificaţiei evenimentului realizată de profesoara de istorie Blaga Anca, urmată de o scurtă alocuţiune a inspectoarei de istorie Govor Daniela. Ulterior, elevii Terţan Adrian şi Orbulescu Nicolae din clasa a XI-a A au prezentat scurte referate cuprinzând semnificaţia zilei de 9 mai pentru noi românii, dar şi pentru Europa, şi au prezentat panourile realizate de ei cu România şi Uniunea Europeană.

În această activitate s-au implicat 27 de elevi din clasele a IX-a, a X-a şi a XI-a. Ei au pregătit panouri cu cele mai semnificative imagini, mai cu seamă monumente din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene şi au pictat pe pânză steagurile fiecărui stat membru al UE. Astfel, eleva Cintalan Bianca din clasa a XII-a B a realizat o deosebită pictură pe pânză referitoare la semnificaţia Zilei Europei. Elevii Bobeanu Adrian, Limac Ionuţ, Rus Ioan, Iarinco Denis şi Sacaloş Cristian au prezentat fiecare câteva informaţii referitoare la un stat european, salutându-i pe cei prezenţi în limba ţării pe care au reprezentat-o. Întreaga activitate s-a desfăşurat pe fundalul sonor al Odei Bucuriei, imnul Uniunii Europene.

Elevii participanţi s-au implicat cu interes în realizarea activităţilor, folosindu-şi talentul şi creativitatea. Întreaga activitate a fost coordonată de profesoara de istorie Blaga Anca şi consilierul educativ profesorul Rus Ramona, având susţinerea directoarei Urs Gabriela.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns