Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Nicoleta Dobrescu vrea să demonstreze că este bolnavă psihic ca să scape de judecată

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

La al treilea termen de judecată, inculpaţii din dosarul 1742/296/2013, cunoscut sub numele de “Dosarul Usturoiul”, se folosesc de tot felul de chichiţe avocăţeşti pentru a tergiversa cauza ori pentru a scăpa nepedepsiţi. Unii invocă neregularitatea actului de sesizare al instanţei, iar alţii cer expertize medico-legale pentru a obţine suspendarea procesului. Următorul termen fixat în cauză este 11 iunie.

 

Nicoleta Dobrescu – fosta şefă a Biroului Vamal Halmeu încearcă să obţină suspendarea judecăţii în baza art. 303 cod procedură penală pe motiv că ar suferi de o boală gravă. Avocatul ei a prezentat acte medicale din care rezultă că, în prezent, este internată la Secţia de Psihiatrie Cronici.

 

Trei vameşi de la Halmeu au încheiat 54 de tranzite fictive de usturoi

 

Nicoleta Dobrescu, Vasile Nagy şi Pavel Vanciu au fost trimişi în judecată prin rechizitoriul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Oradea pentru fapte de corupţie. Potrivit DNA, cei trei au consemnat că prin Vama Halmeu ar fi trecut spre Ucraina 54 de tiruri încărcate cu usturoi. În realitate, usturoiul n-a ajuns în Ucraina. Cu toate acestea, cei trei au confirmat prin documente vamale ieşirea din România a celor 54 de transporturi de usturoi. “Prin această modalitate, bugetul general al Uniunii Europene a fost prejudiciat cu suma totală de 5.169.747 lei (echivalentul a aproximativ 1.477.070 euro)”, se arată într-un comunicat de presă al DNA.

 

Neregularitatea actului de sesizare al instanţei a fost invocată de Vasile Nagy

 

Cei trei au fost trimişi în judecată, iar dosarul se află la Judecătoria Satu Mare. În 12 martie, inculpaţii au cerut un termen pentru angajarea de avocaţi, iar la 23 aprilie au solicitat amânarea cauzei pentru pregătirea apărării. La termenul de marţi, 21 mai, prin avocatul său, inculpatul Vasile Nagy a invocat excepţii cu privire la neregularitatea actului de sesizare al instanţei.

Puteti citi continuarea in editia tiparita disponibila la chioscurile de ziare sau in editia electronica (abonament pdf).

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns