Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Vosganian: Reuşita guvernării noastre este indispensabil legată de reducerea CAS-ului

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Reuşita guvernării USL este indispensabil legată de reducerea CAS, a declarat Varujan Vosganian, ministrul Economiei, cu ocazia sărbătoririi a zece ani de prezenţă în ţara noastră a Confindustria România (2003-1013).

‘Din punctul meu de vedere, reuşita guvernării noastre e indispensabil legată de reducerea nivelului Contribuţiei la Asigurări Sociale (CAS). Personal, mă declar nostalgic după nivelul de 32,5% al CAS din anul 2008, însă lucrurile depind şi de concluziile următoarei evaluări făcute de reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional’, a afirmat Vosganian.

Premierul Victor Ponta a anunţat, marţi, că decizia privind reducerea contribuţiilor de asigurări sociale la angajator va fi luată în toamnă.

“În toamnă, în baza rezultatelor din primele două trimestre şi a previziunilor pe trimestrul trei, începem să construim proiectul de buget pentru 2014. Mai mult, sper şi putem să trecem în Constituţie la revizuire – pentru că acum se prevede foarte clar că bugetul este anual – să trecem noţiunea de buget multianual. Pe baza unor date foarte concrete, în toamnă o să ştim exact cum construim bugetele pentru 2014, 2015 şi 2016. Intenţia şi angajamentul nostru merg în primul şi în primul rând spre reducerea contribuţiilor de asigurări sociale la angajator”, a precizat Victor Ponta.

Georgian Ghervasie, consilierul pentru promovare economică al premierului Victor Ponta, a declarat luni, pentru AGERPRES, că reducerea CAS este posibilă din 2014, în funcţie de studiul de impact ce va fi făcut de Ministerul Finanţelor urmând să se decidă asupra reducerii cu două procente a contribuţiilor.AGERPRES

tag< Vosganian, reusita, guvernarii, legata, reducere, CAS
text< Reuşita guvernării USL este indispensabil legată de reducerea CAS, a declarat Varujan Vosganian, ministrul Economiei, cu ocazia sărbătoririi a zece ani de prezenţă în ţara noastră a Confindustria România (2003-1013).

Proiectele de cercetare prin laserul ELI-NP ar putea fi sprijinite de Programul Orizont 2020
Proiectele de cercetare care se vor derula prin laserul ELI-NP de la Măgurele ar putea fi sprijinite de Programul european Orizont 2020, informează Ministerul Educaţiei, după participarea ministrului delegat Mihnea Costoiu la lucrările Consiliului UE Competitivitate – Cercetare şi Spaţiu.

Ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, a participat joi, la Bruxelles, la lucrările Consiliului UE Competitivitate – Cercetare şi Spaţiu, care reuneşte miniştrii responsabili cu probleme de industrie, piaţă internă şi cercetare din statele Uniunii Europene, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX de Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).

Cu acest prilej, arată sursa citată, miniştrii cercetării au stabilit principalele elemente de poziţie ale Consiliului în vederea negocierii finale, prognozată a se încheia în iunie.

Potrivit MEN, negocierile Consiliului Competitivitate cu Parlamentul European în vederea aprobării, prin co-decizie, a Programului de cercetare, dezvoltare şi inovare pe perioada 2014-2020 – Orizont 2020, se află într-o fază avansată de desfăşurare. În conformitate cu mandatul primit, România a insistat, alături de celelalte state membre, asupra conservării tuturor elementelor care conduc la o simplificare a participării.

În acest context, se menţionează în comunicat, ministrul delegat Mihnea Costoiu a solicitat asigurarea, în cadrul programului Orizont 2020, a unei linii separate de finanţare dedicate stimulării excelenţei şi lărgirii nivelului de participare la acest program de maximă importanţă pentru România, propunerea demnitarului român fiind agreată de Consiliu.

De asemenea, arată MEN, la propunerea ţării noastre, Preşedinţia irlandeză a Consiliului a transmis un mesaj politic cu privire la necesitatea definirii în viitorul apropiat a unui mecanism care să asigure valorificarea optimă a infrastructurilor mari de cercetare, precum laserul ELI-NP, găzduit de România.

“Astfel, se deschide oportunitatea ca Programul Orizont 2020 să sprijine proiectele de cercetare care se vor derula prin ELI-NP, situat pe platforma de la Măgurele”, subliniază sursa citată.

Programului Orizont 2020, lansat de Comisia Europeană în 2011, propune investiții în cercetare și inovare, cu o valoare totală de 80 de miliarde de euro.

Preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Marian Petrache, a amintit marţi, la conferinţa “Cities of Tomorrow”, organizată de Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană şi agenţia de presă MEDIAFAX, că la Măgurele se construieşte cel mai puternic laser din lume, în cadrul Centrului de Cercetări Ştiinţifice Extreme Light Infrastructure – Nuclear Physics (ELI-NP).

“România are un diamant în oraşul Măgurele, care este în judeţul Ilfov, în apropierea Bucureştiului. Mai exact, acolo se dezvoltă un proiect pentru cel mai puternic laser din lume, cu fonduri europene, care într-o primă etapă, respectiv 2007 – 2013, aduce 160 de milioane de euro, iar în cea de-a doua etapă, 2014 – 2020, alte 180 de milioane de euro”, a precizat preşedintele CJ Ilfov.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns