Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Agenţia care a organizat excursia în Muntenegru avea o licenţă de turism expirată

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ministrul delegat pentru Turism Maria Grapini a declarat, marţi, în urma controlului efectuat de ANT la agenţia de turism că “Mareea nu are nicio vină în cazul accidentului din Muntenegru, iar toate obligaţiile revin firmei de transport”.
Autoritatea Naţională pentru Turism a declanşat două acţiuni de verificare a agenţiilor de turism Mareea şi Gregory Tour, în urma accidentului petrecut in Muntenegru.
“În urma verificărilor efectuate la SC Mareea Comtur SRL, la punctul de lucru situat in şoseaua Stefan cel Mare, reprezentanţii ANT au constatat că agenţia funcţiona cu licenţa de turism expirată. Acest lucru reprezintă contravenţie şi a fost sancţionată cu suma de 20.000 lei, conform prevederilor legale în vigoare. Referitor la acest aspect, Autoritatea Naţională pentru Turism va sesiza organele abilitate cu privire la aspectele ce depăşesc aria sa de competenţă. La acest punct de lucru a fost încheiat un singur contract de comercializare a serviciilor turistice, cu una din persoanele implicate în incidentul din Muntenegru”, se arată într-un comunicat transmis de ANT.
Proprietarul Mareea, Marius Usturoiu, a declarat că agenţia are o singură licenţă, valibilă şi disponibilă pe site-ul firmei, iar deficienţa constatată de reprezentanţii ANT vizează o anexă la unul dintre cele zece puncte de lucru, al cărei termen era expirat.
Reprezentanţii ANT au constatat că agenţiile de turism Mareea şi Gregory Tour aveau contracte de prestări servicii transporturi turistice cu firme specializate, valabil încheiate.
“Conform prevederilor acestui contract, la punctul 4.1.5. se stipulează printre obligaţiile prestatorului să se asigure ca deţine licenţa de transport valabilă, acordată de autoritatea competent, precum şi că deţine poliţele de asigurare cerute de lege pentru ca activitatea desfăşurată în baza prezentului contract să poată fi desfăşurată în deplină legalitate (incluzând asigurarea de răspundere civila şi asigurarea pentru persoane şi bagajele acestora”, se pune în comunicatul ANT.
Verificările inspectorilor de control au evidenţiat că respectivele firmele de transport aveau încheiate poliţe de asigurare facultative a autovehiculelor.
În urma controlului efectuat, au fost identificate 31 de contracte de comercializare a pachetelor turistice sau de revânzare servicii turistice pentru un număr de 43 de persoane participante la sejur.
De asemenea, au fost identificate un număr de patru agenţii de turism ce au revândut aceste pachete turistice, toate fiind autorizate conform legii, se mai spune în comunicatul ANT.

Ministrul delegat pentru IMM şi Turism, Maria Grapini, a declarat marţi agenţiei Mediafax că a cerut în scris Autorităţii Naţionale pentru Turism să verifice agenţia de turism care a organizat circuitul în Muntenegru.

Bilanţul tragicului accident din Muntenegru este de 18 morţi şi 29 de răniţi.

Autocarul aparţine firmei Gregory Tour

Autocarul care s-a răsturnat în Muntenegru, în cea mai mare tragedie din turism, în urma căreia 18 români care mergeau în vacanţă şi-au pierdut viaţa, aparţine familiei Grigore, ce administrează două companii în turism.
Gregory Tour Serv,  firma deţinută de familia Grigore (Iuliana Mihaela Grigore şi Ştefan Grigore), are afaceri de 5,7 milioane de lei  (1,3 mil. euro) şi pierderi de 515.000 lei (circa 119.000 euro), la un număr de opt angajaţi, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe. Oficialii companiei nu au putut fi contactaţi. Firma are ca obiect de activitate activităţi touroperatoare.
Cea de-a doua firmă, Gregory Tour Holiday, este deţinută de Viorica Ioana Grigore, 42 de ani, născută în Braşov. Administratorul firmei, aşa cum apare la Registrul Comerţului, este Grigore Mihaela Iuliana, acţionar la Gregory Tour Serv. Firma a raportat în 2011 o cifră de afaceri de 39.000 de lei (8.700 de euro) şi un profit de 943 de lei (211 euro), potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe. La numărul de salariaţi nu apare nicio informaţie, scrie ZF.

Autocarul care s-a prăbuşit în prăpastie în Muntenegru, aparţinând companiei care a susţinut transportul turiştilor Gregory Tour Holiday, a mai fost implicat într-un accident rutier în februarie 2011.

Compania care a organizat excursia are contracte cu statul

Compania Mareea Comtur este cea care a organizat circuitul în urma căruia a avut loc accidentul din Muntenegru şi în care au murit deja 18 oameni, iar alţi 29 sunt răniţi.

Compania nu pare una de mare anvergură, pentru că în bilanţul depus pe anul 2011, a raportat un profit de numai 5.000 de euro. Asta după ce cu un an înainte profitul a fost de 10.000 de euro iar numărul de angajaţi a fost de 44 persoane.

Şi totuşi, Mareea Comtur a câştiga o serie de contracte cu statul român, scrie RL.

Astfel, la 29 iunie 2012, Marea Comtur a câştigat o licitaţie în valoare de 5.598.710 de lei, ceea ce reprezintă 1,22 milioane de euro. Contractul a fost semnat cu Ministerul Administraţiei şi Internelor. Obiectul contractului este, potrivit documentelor „servicii transport aerian ocazional în periaoda mai 2012-aprilie 2014: transporturi de pasageri şi de marfă, cu exceptia transportului de corespondenţa”.

La 4 iunie 2013, cu mai puţin de o lună în urmă, Mareea Comtur a câştigat un contract cu R.A. ROMATSA – Adminsitraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian în valoare de 566.993 euro. Serviciile care ar urma să fie oferite de Mareea sunt „hoteliere şi de restaurant”. ROMATSA se află în subordinea Ministerul Transporturilor Construcţiilor şi se ocupă de managementul traficului aerian.
Mai trebuie spus că Mareea mai este implicată în alte trei contracte cu diverse instituţii ale statului. În toate aceste cazuri licitaţia a fost cîştigată de compania Danco Pro Communication SRL şi suma totală este de un milion de euro. Reprezentanţii companii au spus că nu ştiu mai multe detalii.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns