Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Laptele de bivoliţă are compoziţia chimică foarte valoroasă

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

    Caracteristicile chimice ale laptelui de bivoliţă diferă de cele ale laptelui de vacă în primul rând are un conţinut ridicat de S.U. 17,8 – 18,5% şi un conţinut redus de apă. Conţinutul ridicat de grăsime şi lactoză sporeşte randamentul laptelui şi are compoziţia chimică foarte valoroasă.

Valoarea energetică comparativ cu laptele de vacă care este de 700 kcal/kg la bivolişă este de 1.145 kcal/ kg lapte.

Din punct de vedere al nutriţiei bubalinele sunt specia care valorifică la maximum toate plantele din arealul de creştere.

Laptele are compoziţia chimică foarte valoroasă (82,5 % substanţă uscată, 7,9 % grăsime, 4,9 % lactoză, 4 % proteina şi 0,7 % săruri minerale) fiind asemănător în privinţa S.U.(substanţei uscate) şi lactozei, cu laptele de oaie (diferenţe apar la grăsime, fiind mai mare la laptele de bivoliţă de 1,2 ori, dar proteina este mai scăzută de 1,3 ori);

diferenţe semnificative apar faţă de laptele de vacă, valorile fiind inferioare celui de bivoliţă (conţinutul în S.U. este mai mare cu 6,2 %, grăsimea cu 4%, lactoza cu 0,2 % şi proteina cu 0,7%).

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns