Asculta acest articol
Ingrediente:
– 2 bucăţi de vinete mai mărişoare,
– o ceapă,
– gălbenuşul unui ou,
– circa 250 ml de ulei de floarea soarelui,
– o linguriţă de muştar,
– sare, piper,
– roşii, sau alte legume pentru ornat.
Mod de preparare:
Vinetele se prăjesc în coajă, la cuptor, sau dacă e posibil pe jar. Se curăţă de coajă şi se toacă bine-bine cu un cuţit din lemn sau din plastic. Nu se folosesc instrumente sau vase metalice, deoarece vinetele se oxidează, căpătând un gust iute. Din gălbenuş, muştar şi ulei se face o maioneză, ceapa se taie măruntă, sau preferabil se răzuieşte, toate acestea se amestecă şi se condimentează. Se aşează în boluri, sau direct pe pâine şi se ornează, cu roşii, frunze de salată, măsline, sau alte lefume, după gust.
Fii primul care comentează