Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Sorin Ovidiu Vîntu, audiat la DNA în dosarul legat de Realitatea TV

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Sorin Ovidiu Vîntu a venit, luni, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), pentru a fi audiat ca martor în dosarul în care se fac cercetări în legătură cu modul în care s-a făcut preluarea acţiunilor Realitatea Media.

Sorin Ovidiu Vîntu a declarat luni, la ieşirea din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, că procurorii cercetează modul în care s-a făcut vânzarea acţiunilor postului de televiziune Realitatea, refuzând să facă alte precizări.
Întrebat dacă în dosar a fost începută urmărirea penală şi faţă de ce persoane sau la sesizarea cui a fost deschis acest dosar, Sorin Ovidiu Vîntu a refuzat să comenteze.

Sorin Ovidiu Vîntu a spus, la intrarea în sediul DNA, că a venit pentru a face declaraţii de martor în dosarul privind modul în care au fost preluate acţiunile Realitatea.

Procurorii anticorupţie au audiat-o vineri, pe fiica Sorin Ovidiu Vîntu, Ioana, aceasta declarând că a dat o declaraţie în calitate de martor în dosarul legat de Realitatea Media.

Întrebată dacă este vorba despre vreo plângere depusă de postul de televiziune sau despre cercetări penale privind modul de vânzare a acţiunilor Realitatea Media către omul de afaceri Elan Schwartzenberg, aceasta nu a comentat, dar a arătat că salută demersul procurorilor.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că Ioana Vîntu a fost chestionată de procurori în legătură cu modul în care s-a făcut preluarea acţiunilor Realitatea Media după ce Elan Schwartzenberg a ieşit din acţionariatul trustului.

Potrivit surselor citate, ar exista suspiciuni că Realitatea Media ar fi fost preluată în mod abuziv de către societatea Strategies Research Investments SRL, ai cărei acţionari sunt Cozmin Guşă şi Maricel Păcuraru.

Totodată, anchetatorii verifică şi modul în care Elan Schwartzenberg a cumpărat acţiuni din Realitatea Media, au precizat sursele citate.

În acest dosar, se fac cercetări prealabile, nefiind nimeni urmărit penal, au mai arătat sursele citate.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns