Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Deputatul Kereskenyi Gabor a boicotat cu botoşeii şedinţa Consiliului Judeţean

la sedinta Consiliului Judetrean de marti, 6 august
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Sedinta Consiliului Judetrean de marti, 6 august
Sedinta Consiliului Judetrean de marti, 6 august

Consilierii au aprobat o nouă structură pentru bugetul judeţului

 

Marţi 6 august, începând cu ora 14, în Sala de şedinţe a prefecturii a avut loc o şedinţă ordinară a Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare.

Pe Ordinea de zi au fost propuse 10 proiecte de hotărâre iar la final punctul “Diverse”, punct la care, de obiecei, se discută probleme la fel de importante pentru judeţ ca şi proiectele de hotărâre.

Din cei 33 de consilieri au fost prezenţi 29, n-au participat Ana Maria Maruşca, Nagy Maria, Ioan Mihalca şi Ioan Rus iar preşedintele Adrian ştef, tot ca de obicei, a condus şedinţa cu multă operativitate.

La ultimul punct însă, deputatul UDMR Kereskenyi Gabor care a participat la lucrări a intervenit în discuţii abordând “taxa de botoşei”, fapt ce a produs iritarea preşedintelui Ştef şi a vicepreşedintelui Govor. Au urmat câteva minute de replici tăioase şi apoi ironice între cei doi şi deputat, iar la urmă, tot acest mini-război al declaraţiilor s-a încheiat cu momente vesele în care toată lumea a râs.

Primul proiect de hotărâre supus dezbaterii a fost cel referitor la rectificarea bugetului general consolidat al judeţului pe anul 2013.

În baza unor hotărâri aprobate anterior, în acest proiect s-a propus alocarea unor sume suplimentare în mai multe domenii, de la administraţii locale la unităţi de învăţământ şi de sănătate.

Mai întâi a fost aprobat bugetul local al judeţului Satu Mare la nivelul sumei de 156.540,25 mii lei.

A doua hotărâre se referă la modificarea bugetului Aeroportului internaţional Satu Mare, dar nu este vorba despre bani în plus, ci alocarea unor sume în plus la unele capitole altor capitole unde nu ajungeau banii.

După primul punct, consilierul Radu Giurca a propus ca, pentru o mai mare transparenţă, preşedintele CJ să explice, în câteva cuvinte, conţinutul fiecărui proiect de hotărâre.

Consilierii dr. Virgil Enătescu, Eva Mărginean, Kaiser Ştefan, Stier Peter au avut câteva   interpelări referitoare la unele proiecte de hgotărâri.

În timpul “mini-războiului” pe tema “taxei pe botoşei”, acad. dr. Virgil Enătescu l-a îndemnat pe deputatul UDMR ca, în loc să se ocupe de probleme minore, să propună în Parlament separarea bugetului de Sănătate de cel consoldidat, adică să legifereze independenţa financiară totală a Casei de Sănătate.

Au mai fost aprobate cu unanimitate de voturi proiecte vizând modificarea unor hotătâri luate în şedinţe anterioare, una privind “Eficientizarea energetică a Spitalului judeţean II”,  (Vechi), unul privind licenţe de transport pentru curse între firme şi Satu Mare respectiv Carei şi una privind un drum comunal care devine astfel drum judeţean.

De asemenea, a fost modificat Statul de funcţii al Camerei Agricole şi, la final, a fost aprobată “taxa de VIP” în Spitalul judeţean. Este vorba în fapt despre o taxă de 50 lei/zi în schmbul căreia, bolnavii care o achită sunt cazaţi singuri în saloane şi beneficiază de condiţii deosebite.

 

 

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns