Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Problematica oamenilor străzii prin ochii psihologului, la ITV

Alexandra Ritiu in Studioul Informatia TV
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Alexandra Ritiu in Studioul Informatia TV
Alexandra Ritiu in Studioul Informatia TV

Invitată în Studioul Informaţia TV, Alexandra Riţiu – psiholog în cadrul Centrului Social de Urgenţă din Satu Mare, cunoscut de majoritatea ca fiind adăpostul de noapte, ne oferă informaţii de interes pentru comunitatea locală privind problematica oamenilor străzii.

Discutând cu invitata noastră am încercat să privim altfel persoana fără adăpost, să-i “dezlipim” etichetele care-i sunt puse pe haina ce o poartă, să-i cunoaştem povestea, să aflăm cine a fost şi cum a ajuns în situaţia de a dormi sub cerul liber.

Dincolo de datele statistice care ne spun că un singur astfel de centru nu e suficient la Satu Mare, în condiţiile în care în sezonul rece înseamnă “acasă” pentru 100 de beneficiari, oamenii străzii sunt la fel ca noi, sunt oameni. Trebuie să îi ocolim pe stradă sau am putea să ne oprim să aflăm ce îi doare? Ce speranţă de viaţă au oamenii străzii şi câţi dintre ei reuşesc să se reintegreze în societate aflaţi urmărind emisiunea “Un nou sezon rece – o nouă încercare pentru oamenii străzii”. Emisiunea poate fi urmărită aici< http://www.informatiatv.ro/info-studio/un-nou-sezon-rece-o-noua-incercare-pentru-oamenii-strazii/

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns