Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Nou scandal în USL: Liberalul Ludovic Orban cere demisiile lui Ponta şi Şova

Ludovic Orban: Acţiunea în instanţă va fi demarată până la alegerile prezidenţiale
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Ludovic Orban întreabă ce urmăresc Ponta şi Şova
Ludovic Orban întreabă ce urmăresc Ponta şi Şova

Neînţelegerile la nivelul USL în urma scandalului referitor la proiectul Roşia Montană, când preşedintele PNL, Crin Antonescu, l-a numit “parşivel” s-a mutat şi în rândul deputaţilor. Ludovic Orban le-a cerut demisia premierului Victor Ponta şi ministrului Dan Şova şi a criticat atitudinea celor doi referitoare la eventualele procese pe care le-ar avea România cu compania Gabriel Resources.

“În ce temei să ne dea în judecată Gabriel Resources? Eu nu cunosc niciun document în care statul român să fie parte şi să ofere temei juridic companiei pentru a cere despăgubiri. Ce urmăriţi cu aceste declaraţii domnule Sova şi domnule Ponta? Să oferiţi cu adevărat temei juridic companiei pentru a da în judecată statul român? Sau doriţi să intimidaţi parlamentarii înainte de vot pentru a vă trece proiectul de lege oneros? După toată aceasta tărăşenie, în ce mă priveşte, cred că nu există decât o singură soluţie onorabilă de salva obrazul şi credibilitatea USL: demisia, atât a domnului Ponta cât şi a domnului Şova”, a scris liberalul, pe contul său de Facebook, citat de gandul.

Mai mult, Ludovic Orban a pus în oglindă declaraţiile directorului Gabriel Resources, Jonathan Henry, şi cele ale ministrului Şova şi a premierului Ponta referitoare la posibilele despăgubiri pe care le-ar putea plăti România.

“Comparând aceste declaraţii, parcă Şova ar fi avocatul companiei şi Jonathan Henry un oficial român”, a completat Orban.

Cu toate acestea, nu este pentru prima dată că Ludovic Orban a avut o asemenea atitudine la adresa liderilor USL. La începutul lunii aprilie, deputatul PNL i-a cerut şi atunci demisia premierului pe fondul numirii Laurei Codruţa Kovesi la şefia DNA.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

4 comentarii

  1. Poate ca cea mai toxica idee indusa de aparatorii acestui proiect este aceea ca BNR nu ar avea nevoie de acel aur, prin aceasta ei dorind sa zica ca Romania nu ar avea nevoie de acest aur si argint. Daca noi am avea acel aur si argint atunci in sectorul bijutier s-ar putea crea o sumedenie de locuri de munca, prin aceasta marindu-se cu mult valoarea aurului si argintului. Ar creste mult si incasarile la Stat. Aici se vede cum miliardarii stiu sa ameteasca state cum este al nostru.

Lasă un răspuns