Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Marco Bota este de trei ani campion naţional

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

La karting, clasa Pufo

DIGITAL CAMERAUltima etapă din cadrul Campionatului Naţional de Karting, organizat de Federaţia Română de Automobilism Sportiv s-a desfăşurat 21-22 septembrie în Bucureşti. Acolo, la clasa Pufo s-a numărat printre concurenţi şi tânărul sătmăren Marco Bota, cel care a câştigat şi în acest an titlul de campion naţional.

La etapa din Bucureşti a terminat pe locul secund însă punctele acumulate la celelalte 5 etape l-a situat în vârful clasamentului general. A terminat aşadar pe primul loc cu 248 de puncte, cu 44 mai multe decât locul II.

În vârstă de 9 ani, Marco a câştigat anul acesta 3 etape, două la Bucureşti şi una la Bacău, şi a terminat pe poziţia secundă la celelate trei etape, două la Prejmer şi acum în Bucureşti. Marco Bota este pentru a treia oară campion naţional la clasa Pufo. Practică kartingul de 5 ani, în 2010 a terminat campionatul naţional pe locul al treilea, pe primul loc fiind băiatul lui Victor Ponta. Apoi, în 2011 a cucerit primul titlul la clasa Pufo, precum şi în 2012.

Făcând un bilanţ în toţi aceşti cinci ani, sătmăreanul a obţinut 35 de cupe şi 22 de medalii, la diferite concursuri la care a participat. Visul lui Marco este acela de a participa la o etapă de Campionat Mondial de Karting.

Una peste alta, Marco va trece de anul viitor la o altă clasă, la cea Mini, care este destinată piloţilor de 10-13 ani. Va concura tot pentru CSM Satu Mare, antrenat fiind de Gheorghe Takacs.

În luna decembrie, la Sinaia va avea loc Gala Campionilor unde se premiază toţi sportivii câştigători la sporturile cu motor , unde  Marco va  primi cupa de campion pe anul 2013 la clasa Pufo.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns