Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Vârstnicii de la Moftinu Mare au sărbătorit ziua internaţională dedicată lor

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Manifestările au început în curtea Centrului de zi Maica Domnului din Moftinu Mare, unde discursul festiv de deschidere a fost susţinut de primarul localităţii, Merkel Iosif
Manifestările au început în curtea Centrului de zi Maica Domnului din Moftinu Mare, unde discursul festiv de deschidere a fost susţinut de primarul localităţii, Merkel Iosif

La data de 2 octombrie, vârstnicii Centrului de zi Maica Domnului din Moftinu Mare au petrecut şi au sărbătorit Ziua internaţională a vârstncilor în cadrul Balului strugurilor. Sărbătoarea are ca scop principal conservarea tradiţiilor populare. La eveniment au fost prezenţi în jur de 75 de vârstnici, unii i-au avut alături pe membrii familiilor lor, deoarece sărbătoarea a fost una deschisă.

Manifestările au început în curtea Centrului de zi Maica Domnului din Moftinu Mare, unde discursul festiv de deschidere a fost susţinut de primarul localităţii, Merkel Iosif. Din partea FDGR Satu Mare au fost prezenţi directorul economic Josef Hölczli şi consilierul Ştefan Kaiser, iar din partea unei companii sătmărene referentul de marketing Botiş Gheorghe.

Din partea Fundaţiei Stiftung Satu Mare au fost prezente Ambrus Szolomájer Beáta şi Mosoni Eleonóra.

După discursul festiv, vârstnicii au intrat în sala frumos împodobită al centrului pe melodia Marşului Radetzky al compozitorului vienez Johann Strauss.

Meniul mâncărurilor deliciose gătite de ei a avut în componenţă bogracs, pogăcele cu caşcaval şi ciocolată de casă.

Nu au lipsit de pe mese nici ciorchinele frumoase de struguri de diverse soiuri, dar nici mustul, care a fost băutura principală.

După masa deliciosă, programul a continuat cu cântarea cântecelor populare româneşti, ungureşti şi nemţeşti, specifice perioadei culesului strugurilor. Au mai fost recitate şi poezii de toamnă în cele trei limbi.

Petrecerea a luat sfârşit în jurul orei 16.00, bătrânii părăsind locaţia cu zâmbetul pe buze.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

  1. Moftinu MARE este unul dintre cele 8 sate componente ale comunei Motin,avandul primar pe GH.DAVID…….iar merkel smachi este pe post de SOFER LA primaria Moftin si i se mai spune si vice ori i s-a urcat gloria la cap si se vede deja primar?o minima conditie ar fi pt aceasta sa invete sa scrie si sa citeasca in limba romana si sa inceteze barfele la adresa primarului in functie!!!….

Lasă un răspuns