Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Filiala Satu Mare a Universităţii “Vasile Goldiş” a deschis vineri porţile noului an universitar

Filiala Satu Mare a Universității de Vest "Vasile Goldiș" are o mie de studenți, iar 200 sunt bobocii anului I
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Filiala Satu Mare a Universităţii de Vest "Vasile Goldiş" are o mie de studenţi, iar 200 sunt bobocii anului I
Filiala Satu Mare a Universităţii de Vest “Vasile Goldiş” are o mie de studenţi, iar 200 sunt bobocii anului I

În noul an au păşit 200 de boboci la trei specializări şi şcoala postliceală

Vineri, 4 octombrie 2013, Filiala Satu Mare a Universităţii de Vest “Vasile Goldiş” Arad şi-a deschis festiv porţile unui nou an universitar, 2013/2014. Se anunţă un an fructuos, la fel ca şi cei de dinainte, peste 200 de boboci păşind pentru prima dată în filiala sătmăreană a universităţii arădene.

 

Participanţi la festivitate

 

La festivitatea de deschidere au participat numeroşi studenţi, cadre universitare şi invitaţi din partea instituţiilor publice din judeţ, remarcând prezenţa în sală a directorului Direcţiei de Cultură – George Vulturescu, a directorului Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Marcel Maruşca. Din prezidiu au făcut parte profesorii universitari dr. Coralia Adina Cotoraci – rector, dr. Anca Hermenean – prorector, dr. Gavril Ardelean – directorul Filialei Satu Mare a Universităţii Vasile Goldiş, dr. Claudiu Porumbăcean, studenta Bianca Urda, prefectul judeţului Satu Mare, Eugeniu Avram, preşedintele Consiliului Judeţean Adrian Ştef şi primarul municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica. Preoţii parohi ortodox Doru Lostun şi romano-catolic Iulian Budău au spus câte o rugăciune. Cuvântul de deschidere l-a avut directorul filialei sătmărene, prof. univ. dr. Gavril Ardelean, care compara momentul festiv cu o aleasă sărbătoare pentru comunitatea academică< “Am avut un an universitar plin de realizări, cu participarea studenţilor la stagii de pregătire în străinătate, cu rezultate foarte bune. Trebuie remarcate cele patru programe cu finanţare europeană transfrontalieră în relaţii cu universităţile din Debrecen şi Nyiregyhaza – Ungaria. Le doresc studenţilor şi cadrelor didactice mult succes, bun venit bobocilor!”.

 

Universitatea Vasile Goldiş – o cetate a ştiinţei şi culturii”

 

Rectorul Universităţii “Vasile Goldiş” Arad, profesor universitar dr. Coralia Adina Cotoraci, prezentă la deschiderea noului an universitar la Satu Mare, a mărturisit că este o onoare să aducă salutul întregului corp academic la Satu Mare< “Le urez tuturor studenţilor şi cadrelor didactice un an universitar bun. După 23 de ani de la înfiinţarea Universităţii Vasile Goldiş putem spune că este o cetate a ştiinţei şi culturii”. Rectorul Universităţii “Vasile Goldiş” Arad a prezentat proiecte, acţiuni în care au fost antrenaţi studenţii pe parcursul anului universitar anterior, detalii despre participarea la târgurile naţionale şi internaţionale de profil.

 

Mesajul autorităţilor locale şi judeţene

 

Prefectul Eugeniu Avram spune că fiecare început de an universitar ne dă ocazia să facem o analiză a ceea ce am realizat în anul anterior şi să stabilim ţinta pentru ceea ce urmează< “Felicit colectivul de cadre didactice şi studenţii. Filiala Satu Mare a Universităţii Vasile Goldiş este o unitate de învăţământ superior de elită pentru judeţul nostru”. Preşedintele Consiliului Judeţean Adrian Ştef a declarat în deschidere că e o oportunitate că universitatea arădeană are filială şi aici, la Satu Mare< “Simte fiecare student şi fiecare familie ce înseamnă latura socială a acestui important element, acela că filiala este aici şi studenţii nu trebuie să meargă la Cluj sau în alte centre universitare. Ca preşedinte de Consiliu Judeţenea mă bucur că studenţii sunt aici pentru că şansele ca ei să rămână la Satu Mare sunt mai mari”. Primarul Dorel Coica i-a felicitat pe studenţi, amintindu-le că universitatea este “spaţiul spiritual, modeul de cunoaştere şi exemplul de comportament etic”.

Filiala Satu Mare a Universităţii de Vest “Vasile Goldiş” are o mie de studenţi, iar 200 sunt bobocii anului I. În anul universitar 2013/2014 la Satu Mare sunt trei specializări< Marketing, Contabilitate şi Informatică de Gestiune şi Ecologie şi Protecţia Mediului. În jur de o sută de studenţi s-au înscris anul acesta şi la şcoala postliceală la specpailizarea asistenţi medicali generalişti şi asistenţi de farmacie.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

5 comentarii

  1. Academia de Copy/Paste a deschis un nou an universitar in frunte cu campionul national in copy/paste Gavril Ardelean!
    Ardelean e foarte popular in randul politicienilor pt ca le fabrica diplome la foc automat. Merita cautat in CV-urile politicienilor satmareni, cati au diplome de la Goldis?

Lasă un răspuns