Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

UDMR întreabă USL dacă regionalizarea mai reprezintă o prioritate

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Kelemen Hunor: Trebuie eliminate temele false
Kelemen Hunor: Trebuie eliminate temele false

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, miercuri, că USL “ar trebui să anunţe foarte repede” că amendarea Constituţiei şi regionalizarea nu mai sunt o prioritate, astfel încât acestea “să nu mai fie teme false”, el spunând că majoritatea ar trebui să se ocupe de guvernare.

“Dacă Curtea Constituţională va lua o decizie, iar aceasta nu poate fi decât cea din vară, nu se mai poate organiza referendum pentru amendarea Constituţiei în primul tur al alegerilor prezidenţiale, aşadar Constituţia nu se va putea modifica nici în anul 2014, pentru că USL nu are curajul, siguranţa că poate asigura o prezenţă de 50 la sută la referendum”, a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută la Oradea, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, citat de Mediafax.

El a continuat spunând că, “fără amendarea Constituţiei, nu poate fi făcută nici regionalizarea, pentru că în Constituţia actuală nu există regiunea ca formă administrativă”.

“Eu cred că USL ar trebui să anunţe foarte repede că nu mai este o prioritate amendarea Constituţiei şi nu mai este o prioritate regionalizarea administrativă, ca să nu mai fie teme false. Asta ar fi poziţia corectă şi această majoritate ar trebui să se ocupe de guvernare, în interesul cetăţenilor, de dezvoltare economică şi socială şi să nu mai avem teme false, pentru că nu va mai fi nicio posibilitate de amendare a Constituţiei şi de a avea regiuni administrative”, a declarat preşedintele UDMR.

Recent, prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, declara că realizarea regionalizării nu va putea avea loc nici anul acesta, nici anul viitor, întrucât nu se va modifica Legea Fundamentală ca să permită acest lucru, menţionând că acest proces nu trebuie făcut de dragul fondurilor europene.

Vicepremierul Liviu Dragnea i-a replicat ulterior prim-vicepreşedintelui PNL, Klaus Iohannis, el arătând că se discută de doi ani despre regionalizare şi că proiectul este prevăzut de programul de guvernare al USL şi că nu ştie ce înseamnă la Sibiu timp lung sau scurt, în sud oamenii fiind mai “agitaţi”.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns