Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Perspective de a livra bovine şi carne de porc în China şi Rusia

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol


Tăuraşii vor pleca încă din această lună

    România şi China au semnat pe 30 august 2013 un Memorandum de Înţelegere privind sănătatea animală şi siguranţa alimentelor. Acesta oferă fermierilor români posibilitatea de a intra cu carne şi produse din carne de porc, dar şi cu bovine vii inclusiv spre China şi Rusia.

Câştigurile vor fi substanţiale. Potrivit celor spuse de Vladimir Mănăstireanu, preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA): “România va putea în sfârşit să exporte carne de porc şi tauri vii în China din noiembrie, afacere care va aduce circa un miliard de euro pe an”. În plus, autorităţile fac demersuri ca, începând de anul viitor, să atace şi pieţe precum Rusia sau ţările din UE.

”La nivel financiar pe China, exportul s-ar ridica la un miliard de euro pe an, bani care vin din aceste exporturi. Exportul de carne spre UE, se ridică la câteva sute de milioane de euro, bani care sunt foarte importanţi pentru bugetul ţării noastre, dar şi pentru economia de profil”, a subliniat Mănăstireanu.

Spre Federaţia Rusă s-ar dori ca exportul să  înceapă din 2014. Decisiv va fi raportul de audit pe pesta porcină dacă va fi pozitiv, atunci tot ce înseamnă exploataţie comercială care taie porcine va putea să exporte carne de porc în UE, susţine preşedintele ANSVSA.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns