Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

După atâta amar de experiență în politică este greu de crezut că Traian Băsescu mai crede în conspirații. :i totuși președintele a prezentat ca un veritabil autor de romane polițiste dezvăluirile lui Sorin Roșca Stănescu despre banii care le-ar fi intrat în conturi liderilor Alianței DA din 2004. Traian Băsescu și Theodor Stolojan ar fi primit câteva milioane de euro pentru campania din 2004, dar documentele au fost niște falsuri. Fostul ziarist devenit senator PNL a fost urgent exclus din partid. Crin Antonescu a răsuflat ușurat când l-a auzit pe președinte prezentând schema conspirației. Din grupul de conspiratori nu lipsea Dan Voiculescu. Se putea altfel? Președintele îl include însă și pe Victor Ponta. De aici intervine îndoiala față de judecata președintelui. Cum ar putea un prim ministru, cu formație de procuror, să fie atât de naiv încât să se lase înșelat de niște extrase de cont grosolan falsificate? Cu toate că șeful statului s-a străduit să demonstreze că grupul de conspiratori voiau să-l acuze de înaltă trădare pentru ca apoi Parlamentul cu două treimi din voturi să-l suspende, nu a reușit decât să fie patetic, dacă nu cumva ridicol. Roșca Stănescu nu dorea decât să lanseze o bombă de presă, așa cum a făcut de nenumărate ori.

Făcând abstracție de personajele secundare introduse în scenă, avem în față două figuri de politicieni pitorești. Primul este întruchipat de Traian Băsescu, un om bine pregătit profesional pentru lupta politică, serios când este cazul, aplecat asupra problemelor reale când nu este în fața camerelor de luat vederi. Odată ajuns în fața ziariștilor, el se dezlănțuie, se distrează avansând tot felul de teorii despre adversari. În fața presei, fie că este bălăcărit fie că este adulat, se simte ca peștele în apă sau ca un berbecuț lăsat să zburde pe pajiște. În fond, el își bate joc de toată lumea, și de cei care îl critică zi de zi și de cei care îl laudă zi de zi. El este primul care nu crede ce spune, atunci când vorbește despre adversari.

Nu crede nici în cazul de față că ar fi fost vorba despre o conspirație. Din care, culmea, lipsește chiar Antonescu, omul care urma să-i ia locul la Cotroceni. Cu alte cuvinte, în cazul de față, ca într-un veritabil film, Crin juca rolul de marionetă, luată pe nepusă masă și instalată la Cotroceni. Indirect, își bate joc de liderul PNL. Păcat că liberalii au mușcat momeala și l-au exclus din partid pe Roșca Stănescu. Puteau trece peste acest caz. Mai sigur este că așteptau doar o ocazie pentru a scăpa de parlamentarul incomod, care nu a vrut să uite că a fost cândva directorul unui ziar de investigații. Nu este la prima gafă monumentală. Întreaga lui carieră este presărată de bombe de presă bazate pe falsuri. De ce a plătit abia acum? Pentru că senatorul Roșca era unul dintre liberalii anti-PSD. Crin Antonescu, sensibil la avertismentele PSD, face curățenie în jurul său, își croiește drumul spre Cotroceni atent la semnalele din PSD.

Deci nu de dragul lui Băsescu a fost exclus Roșca Stănescu, ci de teama față de Victor Ponta. Premierul ceruse excluderea aceluiași senator, dar atunci PNL nu s-a conformat. Dacă este să acceptăm o conspirație, ea nu trebuie căutată în ograda lui Băsescu. O veritabilă conspirație ar putea fi construită pas cu pas în laboratoarele PSD. Ea ar avea drept obiectiv eliminarea lui Crin Antonescu și găsirea unui alt candidat USL, fără să se spargă Uniunea.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)
Sigla Informatia Zilei

Un politician de cupru

Asculta acest articol Daca intreg scandalul din jurul PDL s-ar derula in zona USL, ca intotdeauna, s-ar spune ca puterea