Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Guvernul și-a asumat răspunderea pe descentralizare

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Victor Ponta a invocat lupta cu armata de funcționari
Victor Ponta a invocat lupta cu armata de funcționari

Guvernul și-a angajat răspunderea marți în fața plenului reunit al Parlamentului asupra proiectului de lege privind descentralizarea. Premierul Victor Ponta a prezentat în plenul Camerei Deputaților și Senatului obiectivele descentralizării.

În discursul susţinut în plenul Parlamentului, premierul Victor Ponta a afirmat că descentralizarea va conferi mai multă autoritate aleşilor locali şi va rupe definitiv România de trecutul centralist comunist, în pofida “gândirii mioape a propagandei băsiste”. El a adăugat că, la transferul de atribuţii, s-a luptat cu “armate de funcţionari” din ministere.

Premierul a declarat că tema descentralizării a fost susținută de toate partidele românești de după 1989, cu o singură excepție, “de înțeles”, PDL denumit înainte “partidul primarilor”, dar privit acum ca “partidul anti-primarilor”.

La finalul ședinței, de la care parlamentarii PDL au absentat, președintele de ședință, Valeriu Zgonea, a anunțat că începând de marți curge termenul de trei zile pentru depunerea unei moțiuni de cenzură în acest caz.

Guvernul este demis dacă o moţiune de cenzură, depusă în termen de 3 zile de la prezentarea programului, a declaraţiei de politică generală sau a proiectului de lege, a fost adoptată, în şedinţă comună, prin votul majorităţii senatorilor şi deputaţilor. În caz contrar, legea pe care l-a asumat răspunderea merge la promulgare.

Proiectul de lege privind descentralizarea prevede că sănătatea, agricultura, mediul, învățământul preuniversitar, cultura, tineretul și sportul, precum și turismul, vor trece în subordinea autorităților locale, în timp ce Poliția, agenția de prestații sociale, cinematografele și porturile vor rămâne în structurile centrale.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns