Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Activităţi dedicate Zilei Naţionale la Colegiul Naţional Ioan Slavici

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

slaviciPentru a onora cei 95 de ani de la realizarea Marii Uniri, în cadrul Colegiului Naţional Ioan Slavici din Satu Mare, în zilele de 28 şi 29 Noiembrie 2013, vor avea loc o serie de acţiuni cu caracter cultural-patriotic, ne informează conducerea instituţiei.

Astfel, în cadrul fiecărei ore de dirigenţie vor avea loc dezbateri cu privire la semnificaţia zilei de 1 Decembrie, utilizându-se materiale puse la dispoziţie de profesorii de istorie. Joi, 28 noiembrie, de la orele 13 şi 10 minute, în holul mare de la intrarea colegiului, va fi inaugurată o expoziţie arheologică ce va prezenta rezultatele săpăturilor arheologice de la Medieşu Aurit, campania 2013, rod al colaborării cu Muzeul Judeţean Satu Mare. Prezentarea expoziţiei va fi realizată de dr. Robert Gindele, şeful secţiei de arheologie de la Muzeul Judeţean Satu Mare. Cu acest prilej va fi susţinut şi un scurt spectacol, care va cuprinde un moment poetic susţinut de elevii Bărbuş Denisa (clasa a XI-a E) şi Iosif Ahmed (clasa a XI-a F), un recital de muzică populară la care îşi aduce contribuţia eleva Anamaria Florescu (clasa a XI-a G) şi un moment coral, în interpretarea corului şcolii, „Adagio”. De asemenea elevele Schwarzkopf Nicole şi Suciu Adriana, din clasa a X-a G vor prezenta semnificaţia anului 1918 în istoria românilor. În aceeaşi zi, elevii claselor de gimnaziu vor organiza o expoziţie numismatică.

Vineri, 29 noiembrie, la intrarea în şcoală, toţi elevii şi profesorii vor primi o panglică tricoloră, iar la staţia de radio a colegiului vor fi readuse în memorie evenimentele din anul 1918, care au culminat cu Unirea Basarabiei, Bucovinei şi Transilvaniei cu România. De asemenea, la staţia radio vor fi difuzate melodii patriotice.

Mai amintim că în această perioadă, elevi ai colegiului şi specialişti ai Muzeului Judeţean Satu Mare, lucrează la reconstituirea unei locuinţe dacice în cadrul rezervaţiei arheologice de la Medieşu Aurit.

Profesorii implicaţi în organizarea acestor activităţi sunt: Cuceu Ioan, director, Păcurar Simona, director adjunct, Onac Octavian, Martin Constantin, David Radu şi Roman Adrian (istorie), Gruia Adriana (limba română), Petrovici Ioan (muzică) şi Ioana Văsuţ (radio).

 

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns