Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Ponta îl acuză pe Băsescu că dă apă la moară comuniștilor moldoveni

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Premierul Victor Ponta a afirmat, joi, că declarațiile președintelui Traian Băsescu privind unirea României cu Republica Moldova sunt “fără rațiune și fără noimă” și servesc interesele comuniștilor moldoveni.

“Din păcate, declarația președintelui, după nouă ani în care domnia sa nu a făcut nimic practic pentru Moldova, e un semn să mai dreagă busuiocul pe finalul mandatului. Cel mai important lucru pe care poate să îl facă România pentru frații noștri de peste Prut este să îi ajute de fiecare dată, să îi sprijine în procesul de integrare europeană, să facem lucruri concrete: gazoduct, pod, linie, autostradă, tot ceea ce ține de legătura cu Republica Moldova, de a întări partea de colaborare culturală, educațională.(…) După ce nouă ani nu ai făcut nimic decât eventual ai ciocnit cu Voronin pe la petreceri, să vii într-al zecelea și să îngrași așa porcul înainte de Crăciun, nu cred că e serioasă treaba. Cred că ar putea să dea apă la moară tocmai partidului comuniștilor din Moldova asemenea declarații făcute fără nicio rațiune și fără nicio noimă”, a afirmat primul ministru la Aeroportul ” Henri Coandă”.

Șeful Guvernului a reamintit că, personal, a fost alături de Republica Moldova în mai multe momente importante, scrie Agerpres.

“Ideea că vine România așa și îi ia pe moldoveni cred că e o abordare greșită. Cred că nu au nevoie și nu vor să vină cineva să îi ia. Au nevoie de parteneri în România, au nevoie de respect din România. Din partea mea, am fost alături de premierul Leancă la inaugurarea lucrărilor pentru gazoduct, lucrări promise nouă ani și nefăcute niciodată. Am fost alături de premierul Leancă la Bruxelles pentru a discuta de lucrări de infrastructură și pentru momentul privind eliminarea vizelor. Vom face și noi mai departe, Guvernul, mai mult pentru facilitarea accesului cetățenilor moldoveni în România și în Europa. Astea sunt lucrurile care contează”, a spus Victor Ponta.

Primul ministru a considerat “un exemplu de seriozitate” faptul că la Vilnius, unde joi și vineri are loc Summitul Parteneriatului Estic, merge premierul moldovean, “cel care chiar face treabă, nu cineva care să facă declarații de final de mandat”.

 

Președintele Traian Băsescu a afirmat miercuri, la TVR1, ca unirea României cu Republica Moldova se va întâmpla ‘nu acum’, dar ca ‘va veni timpul’ pentru acest fapt si a motivat ca ‘sângele apa nu se face’.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns