Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Operaţie în premieră naţională realizată de chirurgul sătmărean Marius Roatiş

Sigla Informatia Zilei
Operaţie în premieră naţională realizată de chirurgul sătmărean Marius Roatiş
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Prezent la  Congresul Naţional al Asociaţiei Chirurgilor Plasticieni din România ce a avut loc la Sinaia, în perioada 25 – 27 octombrie, cu participare internaţională, dr. Marius Roatiş –  medic primar de chirurgie plastică, microchirurgie reconstructivă, (actualmente doctorand) a prezentat lucrarea cu tema “Reconstrucţia defectului de perete abdominal inferior cu lambou anterolateral de coapsă pe pedicul proximal”.

Noutatea cazului prezentat la congres, apreciat de specialişti ca fiind o premieră naţională constă în faptul că lamboul (piele, grăsime şi fascia lata) a fost ridicat pe un vas de un calibru foarte mic şi tunelizat sub tegumentul regiunii inghinale până la nivelul defectului fără a sacrifica un vas important al membrului inferior (a coapsei) şi s-a reuşit reconstruirea structurilor de rezistenţă a peretelui, fără sechele.

Operaţia a fost efectuată anul trecut şi rezultatul la 1 an şi jumătate este de-a dreptul spectaculos. Este vorba de cazul unui pacient de 52 de ani,  care a suferit o intervenţie chirurgicală de îndepărtare totală a vezicii urinare, complicată cu necroză de perete abdominal, subombilicală. În momentul de faţă este bine atât din punct de vedere urologic şi din punct de vedere al structurii peretelui.

 

Puteti citi continuarea in editia tiparita disponibila la chioscurile de ziare sau in editia electronica (abonament pdf)

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

9 comentarii

  1. Felicitari d-nule doctor, sunteti un profesionist desavarsit, in urma cu cativa ani fiul meu a fost tratat de catre dvs., sincer am fost foarte placut surprinsa atat de profesionalismul, modestia cat si de omenia dvs., succes in continuare.

  2. Felicitări Marius! Din tinerețe erai ambițios ,,băiat de cartier,, școlala în regimul Ceaușescu era școală, ca formă organizatorică disciplinară a elevilor. Acum democrațiea reprezintă uneori debandadă și iar debandandă școlala a devenit un mediu turbulent unde uneori indivizi nu se cunosc ei între ei.
    Felicitări domnule dr. Marius ROATIȘ.

Lasă un răspuns