Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Colindători la Informaţia Zilei

Micii colindatori de la Liceul de Arta ne-au prezentat un joc de Viflaim
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Micii colindatori de la Liceul de Arta ne-au prezentat un joc de Viflaim
Micii colindatori de la Liceul de Arta ne-au prezentat un joc de Viflaim

Odată cu apropierea de Crăciun, tot mai mulţi colindători trec şi pragul redacţiei noastre. Luni am fost vizitaţi de două grupuri de elevi. Ambele ne-au adus câte un pic din atmosfera sărbătorii Naşterii Domnului cu câte un joc de Viflaim.

Primii care au venit să ne colinde în această săptămână au fost elevii claselor a II-a B şi a a VI-a B de la Liceul de Artă Aurel Popp, însoţiţi de învăţătoarele lor: Nichita Sulyok Julia şi Blatniczki Cecilia, care i-au ajutat pe cei mici atât la repetiţii, cât şi la pregătirea costumelor. Ei ne-au prezentat un joc de Viflaim tradiţional, în limba română şi maghiară, mica lor prezentare fiind împletită cu un recital de vioară, prezentat de una dintre fetiţele din grup.

Atât ei, cât şi cel de al doilea grup care ne-a colindat în cursul zilei de luni, 17 decembrie, elevii de la Şcoala Gimnazială Bălcescu-Petöfi i-au colindat atât pe angajaţii de la Informaţia Zilei, cât şi pe cei de la ITV şi de la Szatmári Magyar Hírlap.

De la Şcoala Bălcescu-Petöfi au venit să ne ureze sărbători fericite elevii claselor a VII-a şi a VIII-a. La fel şi ei, au pregătit un joc de Viflaim, însă colindele lor au avut o nuanţă puţin mai contemporană, cu acompaniament de chitară şi fluier. Ei au fost ajutaţi la pregătirea piesei de către profesoara Dobosi Csilla.

Ambele grupe care ne-au colindat, prin acţiunea lor participă la un proiect internaţional de conservarea tradiţiilor şi de protecţia mediului. Colindatul de Crăciun fiind o datină cu o profundă semnificaţie sufletească pentru toţi locuitorii de pe meleagurile Sătmărene, fiecare loc unde pe unde trec cu urările lor de bine aduce punct în plus în palmaresul lor şi îi aduce mai aproape de marele premiu al concursului: o excursie în Croaţia.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns