Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Guvernul României a premiat olimpicii internaţionali sătmăreni şi profesorii lor coordonatori

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

oli2 Miercuri, 18 decembrie 2013, la sediul Guvernului a avut loc festivitatea de premiere a elevilor care au obţinut distincţii la olimpiadele internaţionale pe discipline, în anul şcolar 2012-2013, a profesorilor coordonatori, precum şi a unităţilor şcolare de unde provin elevii premiaţi.

Evenimentul a fost găzduit de prim-ministrul Victor Ponta şi s-a desfăşurat în prezenţa ministrului Educaţiei Remus Pricopie, a ministrului delegat pentru Cercetare şi Învăţământ Superior Mihnea Costoiu, a preşedintelui Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport din Senat, Ecaterina Andronescu, şi a preşedintelui Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport din Camera Deputaţilor, Angel Tîlvăr.

Cu acest prilej, 165 de elevi olimpici medaliaţi internaţional, 187 de profesori coordonatori şi cele 86 de şcoli şi licee din care provin au primit premii în valoare de peste 2,6 milioane de lei pentru rezultatele obţinute în anul şcolar 2012-2013, la olimpiadele şi concursurile internaţionale.

În anul şcolar 2012-2013, la olimpiadele şi concursurile şcolare internaţionale, elevii români au obţinut 53 de medalii de aur şi premii I, 65 de medalii de argint şi premii II, 48 de medalii de bronz şi premii III şi 35 de menţiuni.

oliUnul dintre elevii care ne-au reprezentat cu mândrie la olimpiade şi concursuri internaţionale de matematică este negreşteanul Viorel Andrei Bud, în prezent elev al Liceului Internaţional de Informatică Bucureşti. El a fost dublu premiat la această festivitate: pentru medalia de aur obţinută la Balcaniada de Matematică – 2013, din Cipru şi pentru medalia de bronz obţinută la Olimpiada Internaţională de Matematică – 2013, din Columbia. Coordonatori: profesorii Big Mihai şi dr. Muntean Doina.

Alţi elevi sătmăreni premiaţi cu această ocazie:

– Liceul Teologic Romano Catolic „Ham Janos”: Schefler Gergo, premiul I la Olimpiada de Matematică pentru Liceele Maghiare din Europa şi Boros Zoltan, premiul III la aceeaşi olimpiadă. Coordonatori: profesorii Koczinger Eva, Kovacs Bela şi Schefler Eniko-Katalin.

– Liceul Teoretic Carei: Beiland Arnold, menţiune la Olimpiada de Matematică pentru Liceele Maghiare din Europa. Coordonator: Gasko Gabriella.

Informaţiile ne-au fost comunicate de inspectoarea dr. Valerica Doina Muntean.

 

 

 

 

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

4 comentarii

  1. ideea e asa: era vorba de redactia din brusceuti, acolo unde oamenii lucreaza pe branci fara libere si fara prea multi bani. eu am aflat aceste detalii de la cineva care lucreaza acolo. se fac 600 de pag. saptamanal, cam 10-15-25 de pagini de fiecare om. oamenii s-au saturat si siunt revoltati, redactorilor le este rusine pt. ca actualitatea lipseste din scrierile lor(sunt obligati sa faca pagini cu 2-3 zile in avans). dar cel mai mult sufera dep. tehnic, cu tot ceea ce implica asta, deoarece sunt o mana de oameni, munciti si umiliti

  2. @ iulius cezar – Permite-mi, cu tot respectul , si asta pt ca esti satmarean, sa-ti spun ca esti un natarau stupid si lipsit de onestitate si caracter si nu distingi intre o mare valoare- cum sunt acesti olimpici internationali, copii satmareni fiind, si intre politicieni de 2 bani pe care nu-i respecti! Acesti 3 copii- elevi minunati , de fapt sunt 4 cu genialul negresean devenit elev bucurestean- ANDREI BUD, matematician de geniu si pe care l-am rugat sa accepte o bursa SUA sa plece si sa se realizeze in SUA pt ca aceasta tara,RO, isi devora inca valorile, le calca in picioare inca, le ignora din cauza unor inculti fara valoare ca tine!…Olimpicii internationali au fost premiati de Guvernul RO! Excelent! Un gest frumos din parte guvernantilor, un gest superb din partea premierului PONTA, in special, care premiaza in acest an a doua oara excelenta in invatamantul romanesc! Cine a mai facut-o?! Degeaba carcotiti ! E un gesti superb sa-ti apreciezi valorile, chiar daca sunt niste copii geniali si minunti! BRAVO pt rezultate la olimpiadele internationale SCHEFLER GERGO, BOROS ZOLTAN, BEILAND ARNOLD si ANDREI BUD si dascalilor vostri minunati!…Felicitari si continuati sa fiti cei mai buni!…Chiar daca departe de Romania !…

  3. olimpiada matematica pentru liceele turce unde se tine?
    dar pentru cele secuiesti sau romanesti???
    sau numai ungurii nu se pot integra in nicio tara din prin europa si se cred diferiti de rasa umana…….? oare cum se scriu cifrele in maghiara?

Lasă un răspuns