Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

PDL va învăța de la partidul lui Merkel cum se obține succesul în alegeri

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

O delegaţie a PDL va face în luna februarie o vizită la Berlin pentru a se întâlni cu conducerea Uniunii Creştin Democrate (CDU), a anunţat, vineri, secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur, care a precizat că au existat deja contacte cu parlamentari şi membri de vârf din conducerea CDU.

Flutur a spus, într-o conferinţă de presă, că alături de preşedintele PDL, Vasile Blaga, a avut contacte cu parlamentari şi membri din conducerea de vârf a Uniunii Creştin Democrate.

“În februarie, o delegaţie a PDL va merge la Berlin pentru a avea discuţii cu CDU”, a spus liderul PDL, citat de Mediafax.

El a arătat că între temele discutate vor fi cele privind organizarea, finanţarea, responsabilizarea din cadrul CDU, dar şi “secretul câştigării alegerilor parlamentare”.

“Vrem să aflăm şi secretul succesului alegerilor parlamentare. CDU a făcut în acest an un scor istoric, ceea ce a determinat stabilitate în Germania şi în Europa”, a spus Gheorghe Flutur.
Partidul lui Angela Merkel, Uniunea Creştin-Democrată (CDU) şi aripa sa bavareză CSU au obţinut 311 mandate în urma alegerilor de la 22 septembrie, iar Partidul Social-Democrat (SPD), cu care a format coaliţia, a obţinut 193 de mandate. Merkel este considerată marea câştigătoare a alegerilor legislative de la 22 septembrie, după ce tabăra sa obţinut 41,5% din voturile exprimate, permiţându-i accesul la al treilea mandat la conducerea Germaniei.

Pe de altă parte, secretarul general al PDL Gheorghe Flutur a declarat, vineri, că după sărbători vor fi stabilite ordinea candidaţilor partidului pe lista pentru alegerile europarlamentare şi strategia de campanie, el evitând să spună câte locuri de pe lista PDL sunt eligibile.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

Lasă un răspuns