Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Trupa Harag György încheie anul cu prezentarea unei operete

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Majoritatea operetelor s-au născut în timpul crizelor. Au avut ca scop distragerea atenţiei de la greutăţile cotidiene.- ne-a relatat directorul teatrului Bessenyei István
Majoritatea operetelor s-au născut în timpul crizelor. Au avut ca scop distragerea atenţiei de la greutăţile cotidiene.- ne-a relatat directorul teatrului Bessenyei István

Piesa “Ghinionistul” poate fi văzută în 30 și 31 decembrie, de la ora 18

Vineri, 27 decembrie, reprezentanţii secției maghiare a Teatrului de Nord Satu Mare au susţinut ultima conferinţă de presă din acest an calendaristic. Au vorbit directorul trupei Harag György, Bessenyei István, coordonatorul PR Bessenyei Gedő István şi secretarul artistic Tamás Ágnes.

Reprezentanţii Teatrului de Nord au informat presa despre opereta care va fi prezentată în ultimele două zile ale anului 2013, în datele de 30 şi 31 decembrie, în ambele zile de la ora 18.00. Este vorba despre piesa intitulată “Ghinionistul”, (Pierre Lenoir) de Somogyi Gyula-Zágon István-Eisemann Mihály, în regia lui Bessenyei István. Opereta va fi titrată în limba română şi se va interpreta la Casa de Cultură a Sindicatelor.

“Majoritatea operetelor s-au născut în timpul crizelor. Au avut ca scop distragerea atenţiei de la greutăţile cotidiene. Anul acesta a fost un an destul de dificil pentru ansamblu, deoarece am fost nevoiţi să ne mutăm în altă clădire, ceea ce nu a fost un lucru uşor. De Revelion oamenii vor să se distreze, să-şi amintească de lucrurile bune şi să spere în viitor. Acest lucru ne dorim şi noi prezentând acest spectacol. Sunt sigur că publicul nu se va înşela”- ne-a relatat directorul teatrului Bessenyei István.

“Personajul principal din piesă transformă ghinionul în avantaj, scoate un profit din acesta, motiv pentru care se intitulează piesa astfel. Opereta s-a născut din nevoia de a acoperi o realitate mult prea dură, în perioada Primului Război Mondial cu scopul de a face oamenii să uite de problemele lor. Fiind şi noi astăzi în criză, umorul este un lucru care nu trebuie deloc neglijat. Dacă râzi într-o situaţie dificilă eşti pe calea cea bună, ai găsit soluţia de a evada din ea. Opereta este cel mai bun medicament într-o situaţie de criză. Ea cucereşte în rândul tuturor popoarelor”- a afirmat coordonatorul PR Bessenyei Gedő István.

Toţi cei care doresc să petreacă acest sfârşit de an într-o atmosferă senină şi plină de voie bună sunt aşteptaţi pe data de 30 decembrie, ora 18.00 (preţ bilet: 30 lei) şi pe data de 31 decembrie, ora 18.00 (preţ bilet: 50 lei).

În cazul unor achiziţii de bilete în grup, după 12 bilete cumpărate, al treisprezecelea este oferit gratuit de către conducerea trupei. Pe lângă grupurile de minim 13 persoane, de acelaşi beneficiu profită spectatorii care, în ordinea achiziţionării biletelor, vor fi norocoşi 13 (spectatorul al 13-lea, al 113-lea, al 213-lea ş.a.m.d).

Nu uitaţi, spectacolul va beneficia de titrare în limba română.

Concurs pentru bilete

Cotidianul Informaţia Zilei şi Teatrul de Nord au organizat un concurs pentru câştigarea a 4 bilete la spectacolele din 30 şi 31 decembrie. Câştigătorii pentru spectacolul din 30 decembrie sunt Steinbinder Iuliana si Nagy Edina iar pentru spectacolul din 31 decembrie sunt Boros Rolland si Szabo Renata. Le dorim distracție plăcută!

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns