Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Serviciile medicale vor fi diferite pentru neasiguraţi şi asiguraţi

Sigla Informatia Zilei
Din 2014, intră în vigoare noile pachete de servicii medicale: unul pentru neasiguraţi şi unul pentru asiguraţi
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

    

Din 2014,  intră în vigoare noile pachete de servicii medicale: unul pentru neasiguraţi şi unul pentru asiguraţi
Din 2014, intră în vigoare noile pachete de servicii medicale: unul pentru neasiguraţi şi unul pentru asiguraţi

Noile pachete de servicii medicale, unul pentru neasiguraţi şi unul pentru asiguraţi, intră în vigoare anul acesta, probabil din luna martie, după cum anunţă Ministerul Sănătăţii. De asemenea, din acest an vom avea o listă actualizată de medicamente compensate, precum şi de noi reglementări în domeniul sanitar, privind malpraxisul, rezidenţiatul şi salarizarea medicilor, informează Mediafax.
Odată cu intrarea în vigoare a noilor prevederi, se doreşte o conştientizare mai profundă a populaţiei privind starea de sănătate. Persoanele până în 39 de ani vor trebui să meargă la medic măcar o dată la trei ani dacă nu au probleme de sănătate
Tot din 2014, după şase ani, vor fi introduse tratamente noi pentru cancer, inimă, diabet, boli reumatismale şi chiar pentru maladiile rare.

Reglementări noi şi posibilitatea de a obţine bani europeni pentru sănătate

Anul care a început va aduce noi reglementări pentru malpraxis, pentru rezidenţiat, pentru spitale şi în ceea ce priveşte salarizarea medicilor, care ar urma să se facă în funcţie de performanţă.
La acestea se adaugă modificarea modului de calcul a taxei clawback, dar şi o nouă metodologie de calcul al preţului la medicamente.

 

Mai multe în ediţia tipărită din 4 ianuarie disponibilă la chioşcurile de ziare sau în ediţia electronică (abonament pdf). 

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

3 comentarii

Lasă un răspuns