Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Bessenyei Gedő István este noul director artistic al Trupei Harag György

Managementul trupei Harag Gyorgy a depus cerere pentru separarea juridica a celor doua sectii
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Managementul trupei Harag Gyorgy a depus cerere pentru separarea juridica a celor doua sectii
Managementul trupei Harag Gyorgy a depus cerere pentru separarea juridica a celor doua sectii

Din motive de sănătate, directorul artistic al Trupei Harag György, actorul – regizor Bessenyei István, nu își mai asumă pe viitor atribuțiile aferente funcției. Acest lucru a fost adus la cunoștința sătmărenilor în cadrul unei conferințe de presă susținută vineri, 17 ianuarie, de către managementul trupei.

Funcția va fi preluată de fiul acestuia, Bessenyei Gedő István, dramaturgul și coordonatorul biroului PR al Trupei Harag György, doctorand al Universității de Arte din Târgu Mureș. El dorește să continue tradițiile, dar este deschis și spre noua orientare artistică.

Conform Legii Funcționarului Public, directorul artistic al trupei este numit de directorul general al instituției, în cazul de față Sorin Oros, pe durata mandatului său.

 

Au început demersurile pentru separarea juridică a celor două secții ale teatrului

 

La insistența reprezentanților presei, conducerea trupei Harag György a vorbit și despre faptul că, de curând au început demersurile oficiale în privința înființării a două teatre cu personalități juridice distincte a celor două secții ale Teatrului de Nord Satu Mare. Documentul care solicită această cerere a fost semnată de marea majoritate (70 %) a angajaților Teatrului de Nord a fost înaintată deja Primăriei Municipiului Satu Mare.

Cele două trupe, la fel ca și până acum, își vor desfășura activitatea în aceeași clădire și confrom memoriului înaintat în acest sens, s-a solicitat finanțare egală pentru cele două trupe. Stier Péter afirmă că, prin vânzarea biletelor ambele trupe realizează venituri foarte puțin diferite. Din cele spuse de el, am reușit să deducem că diferența mare de fonduri din ce s-ar putea gospodări cele două instituții, ce se vehiculează, ar proveni din sponsorizări și din proiecte de finanțare.

Mai multe în ediția tipărită disponibiă la chioșcurile de ziare sau în ediția electronică (abonament PDF).

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

6 comentarii

  1. artistii nu sunt functionari publici daca bine stiu …..nu mai mintiti domnilor!!!!!!!!!!!!!!!!.iar interimarul nu are acest drept decit cu acordul ordonatorului principal.nu i asa ????cum e cu posturirile vacante???cumva nu se da concurs???????sau mai nou se lasa mostenire ?????

  2. voi,cei care tot ne indemnati sa plecam din romania sa stiti ca daca plecam, luam cu noi si ceea ce au facut inaintasii nostrii in acest oras.de exemplu cladirea teatrului.ginditi va un pic ,cum se vor bucura cei de la csengersima de un teatru atit de frumos, nou renovat.si dupa aceea mi luam cu noi hotelul dacia si toate cladirile di centrul vechi,in afara de hotelul aurora, bineinteles…..si pentra ca toate astea nu se pot face de la o zi la alta ,mai stam citeva sute de ani pe meleagurile satmarene inpreuna cu prietenii nostrii romani.pentru ca avem si prieteni romani!!!

Lasă un răspuns