Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Porumbul câştigă teren în reţetele de nutreţuri combinate

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

    Nu este pentru nimeni un secret că în prezent preţul porumbul este cotat la bursă în acest moment la un nivel grâului. Materia-primă cu livrare în martie, cotată pe piaţa Euronext din Paris, releva zilele trecute un preţ de 171,75 euro/tonă, ceea ce însemană aproximativ 774 de lei/tonă, în timp ce cotaţia la grâu  era 190,75 euro pe tonă, echivalentul 860 de lei/tonă.

Din acest motiv, producătorii UE de nutreţuri combinate se reorientează către porumb, susţine un reprezentant al Toepfer International din Germania.

Porumbul continuă să fie preferatul producătorilor de nutreţuri combinate. Trendul ar putea continua şi în vara acestui an. Utilizatorii de porumb şi-au asigurat stocuri pentru procesare în perioada următoare.

Preţul grâului cotat la Paris a scăzut începând cu luna ianuarie a acestui an, în ciuda unei cereri constante la export, în special cu destinaţie Egipt şi Maroc.
Grâul european şi-a pierdut din competitivitate. În scădere sunt şi preţurile la orz, fiind în competiţie cu producţia oferită din emisfera sudică.

Porumbul calitatea I-a pe bursele spot şi futures la ţările din jurul Mării Negre sunt într-o creştere uşoară, în timp ce în SUA sunt în scădere uşoară, iar în Franţa stagnează.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Fermierii se pregătesc de protest

Asculta acest articol     Potrivit publicaţiei Recolta eu, crescătoriide animale sunt pregătiţi să iasă în stradă. Fermierii nu sunt mulţumiţi