Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Distribuirea laptelui a fost sistată în majoritatea şcolilor din judeţ

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
DSP si DSVSA vor analiza laptele
DSP si DSVSA vor analiza laptele

Toţi cei 10 copii din Odoreu care au fost internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare în urma toxiinfecţiei alimentare cu lapte din programul “Laptele şi cornul” vor fi externaţi în cursul zilei de vineri, a precizat purtătorul de cuvânt al SJU Satu Mare, Constantin Demian.

Starea micilor pacienţi s-a ameliorat simţitor astfel încât ei vor putea părăsi spitalul. Şapte dintre ei au fost internaţi pe secţia de Boli Infecţioase şi ceilalţi trei, pe secţia de Pediatrie.

Deocamdată nu au fost finalizate analizele de laborator care să arate în mod cert cauza care a produs copiilor, starea de rău.

Reamintim că miercuri, 22 ianuarie, 46 de copii de la Şcoala Generală din comuna Odoreu au ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Satu Mare cu simptome caracteristice toxiinfecţiei alimentare, respectiv dureri abdominale, greţuri, câţiva dintre ei prezentând şi vărsături. Elevii au vârsta cuprinsă între 8 şi 15 ani şi au fost aduşi la spital de echipajele Ambulanţei şi SMURD.

Cu excepţia celor 10 copii pentru care s-a luat măsura internării, toţi ceilalţi au părăsit spitalul cu starea de sănătate mult ameliorată la câteva ore după acordarea îngrijirilor medicale în cadrul UPU.

În urma scandalului de miercuri, distribuirea laptelui produs de firma Simultan din judeţul Timiş a fost sistată în majoritatea şcolilor din judeţ. S-a urmărit în special ca laptele să nu fie din acelaşi lot cu cel distribuit la Odoreu.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

18 comentarii

  1. Si in acest caz, ca si in multe altele, s-a urmarit satisfacerea poftei camarilei politice in detrimentul copiilor nostri. Daca in orasul nostru nu s-a putut rezolva aceata problema pt. ca banii sa ramana aici si sa aiba ai nostri de lucru, atunci sunt convins ca din Ungaria s-ar fi putut aduce lapte si corn mai ieftin si mai bun decat cel din Timisoara.

  2. Cand am fost mic, la gradinita, pentru ca parintii nostri sa nu fie perturbati de noi la munca campului, partidul a hotarat sa stam dupa masa la gradinita sa dormin un somn adanc acolo si sa mancam acolo. Ni s-au amenajat niste saltele cu paie proaspete iar tarancile ne-au facut mancare. Numai ca ele nu stiau sa lungeasca mancarea asa ca ne-au tratat cu placinte cu branza de vaca dulce, pure de cartofi cu carne de porc cu sos, supe de gaina adevarata, prajituri in cu oua de gaini adevarate, tot felul de lucruri la cuptor,cum le-a trecut lor prin minte. Am trait un adevarat rai. Nu a tinut prea mult insa. Eu inteleg ca si acum se doreste sa se poarte de grija copiilor dar nu cred ca se va ajunge vreodata la acele culmi comuniste pe care le-am trait odata.

  3. Nu e o adevarata minune ca o singura vaca sa alimenteze toate scolile din tara asta ? Cum se numeste asta concurenta loiala sau neloiala?Si cand te gandesti ca producatorii nostri din judet nu au unde sa-si vanda laptele. Cica in mod normal un om este compatibil cu hrana din locul unde s-a nascut. Dupa elementul strontiu prezent in oase se poate identifica chiar locul de nastere al unui om. De ce nu se da lapte la copii de la producatorii din zona unde este scoala, in felul acesta banii ar ramane in acea zona si ar contribui la dezvoltarea acesteia?

  4. @liana
    Simultan SRL este controlată de omul de afaceri Ioan Forin Herbai. El deţine 75% din acţiuni, iar mama sa, Floare Herbai, restul de 25%.
    Toate contractele au fost încheiate cu consiliile judeţene Timiş, Caraş Severin, Satu Mare, Sălaj şi Vâlcea, care sunt conduse de reprezentanţi ai PSD sau PNL.
    Florin Herbai a fost membru PSD, apoi PDL ( cât partidul a fost pe val), ca de anul trecut să revină în PSD.
    După instalarea Guvernului Victor Ponta I, pe 7 mai 2012, societatea Simultan SRL din Făget, judeţul Timiş, a donat a doua zi PNL 100.000 de lei, pentru campania electorală. Câteva zile mai târziu, aceeaşi firmă a dat şi PSD tot 100.000 de lei

    Clar?

  5. @liana,

    Simultan SRL este controlată de omul de afaceri Ioan Forin Herbai. El deţine 75% din acţiuni, iar mama sa, Floare Herbai, restul de 25%. Ioan Florin Herbai a mai înfiinţat, în 2011, şi firma SC Simultan Food 2011 SRL, care, în doar doi ani, a monopolizat aproape toate contractele “Cornul şi laptele” pe judeţele din vestul şi nordul ţării. Toate aceste contracte au fost încheiate cu consiliile judeţene Timiş, Caraş Severin, Satu Mare, Sălaj şi Vâlcea, care sunt conduse de reprezentanţi ai PSD sau PNL. Pentru a avea o imagine de ansamblu asupra afacerilor încheiate de firma Simultan Food 2011, precizăm că, în 2011, societatea a avut o cifră de afaceri de doar 574.109 lei, iar în 2012, de 4.633.604 lei, adică de opt ori mai mare. Despre modul în care SC Simultan Food 2011 SRL a câştigat contractele “Cornul şi laptele” din unele judeţe, presa locală a scris mai multe articole, din care reiese faptul că licitaţiile au fost câştigate în mod suspect.

    La 45 de ani, Florin Herbai este unul dintre cei mai bogaţi oameni din judeţul Timiş, pe lângă firma Simultan având afaceri în domeniul imobiliar şi în turism.
    Mason şi trecut prin două partide politice, Herbai a ştiut să îşi valorifice la timp toate relaţiile, indiferent din ce zonă veneau. Aşa se face că, în prezent, face bani din lapte, oferă programul “Cornul şi laptele” în mai multe judeţe şi în Bucureşti, în timp ce la Timişoara încasează lunar mii de euro de la Direcţia Naţională Anticorupţie, avoca ţi sau executor judecătoreşti pe care îi găzduieşte în spaţiile deţinute.

    Florin Herbai a fost membru PSD, apoi PDL ( cât partidul a fost pe val), ca de anul trecut să revină în PSD. Apoi, beneficiind şi de sprijin politic, a înfiinţat firma Simultan, cu care a prins contracte în cadrul programului naţional “Cornul şi laptele”.

    sursa:evenimentul zilei, 03.09.2013

  6. DOMNULE PREFECT’
    CUM SE POATE ASA CEVA ??? CINE -SI BATE JOC DE SANATATEA COPIILOR NOSTRI? CUM VOR FI PEDEPSITI? RUSINE SA LE FIE CELOR CARE COMIT ASEMENEA FAPTE! VREM NUMELE SI , FIRMELE CELOR CARE AU FURNIZAT LAPTELE. DACA NU SINTETI COPARTAS, (SI SINT CONVINSA CA NU SINTETI) VA ROG SA LE PUBLICATI NUMELE.

  7. Numai lapte nu poti sa spui ,e apa chioara plin de conservanti si cine stie ce ,apoi ambalajul cum arata,vai de noi ,bine ca se incaseaza bani de pe urma copiilor.Cel mai bine ar fii daca s-ar scoate din scoli.Copiii s-au saturat de lapte( si ce lapte ?)si corn in fiecare zi.

  8. CE TREBUIE SA SE INTAMPLE,CHIAR SA MOARA CAREVA COPIL,SI DOAR APOI SE VOR ANULA ACESTE CONTRACTE!!!? ACESTE ALIMENTE NU SI AU ROSTUL IN SCOLI!!! CINEVA S A GANDIT LA FAPTUL CA PENTRU DISTRIBUIREA ALIMENTELOR,PRELUAREA LOR,IN SCOLI TRBUIESC OAMENI,CARE MA GANDESC CA NU LUCRA IN ZIUA DE AZI BENEVOL!!EXACT CAZUL SOFERILOR SCOLARI,CARE NU POT FI ANGAJATI LEGAL,MICROBUZE S AU DAT DAR LA SOFERI NU S A GANDIT NIMENI! !!!FRUMOSI GUVERNANTI,CONDUCATORI AVEM!!!….

Lasă un răspuns