Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Update: De sâmbătă se aplică ordinul ANAF privind limitarea bunurilor aduse din Ucraina

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Vama HalmeuÎncepând din 15 februarie 2014, ora zero, intră în vigoare Ordinul ANAF care limitează cantităţile de tutun, carburant şi alimente care pot fi introduse în România fără plata taxelor vamale. Ordinul se aplică la birourile vamale Sighet, Halmeu şi Siret.

Update: ora 20. 70 -80 de persoane au protestat la intrare in Vama Halmeu. Ei cer suspendarea ordinului ANAF. Protestatarii au semnat o petitie pe care au inaintat-o prefectului Eugeniu Avram, care a venit la fata locului insotit de sefu IPJ Satu Mare, comisar sef de politie Constantin Talos. Pe langa agentii de circulatie la fata locului au sosit si mascati din cadrul IJJ Satu Mare.

Astfel că din noaptea de 14 spre 15 februarie, la intrarea în ţară, fiecare persoană trebuie să completeze o declaraţie vamală, care cuprinde datele personale şi date privind bunurile pe care le introduce în ţară.

“Începând cu data de 15 februarie 2014, la Biroul vamal Sighet, Halmeu şi Siret, aflate la frontiera externă a Uniunii Europene, se vor aplica măsuri specifice de selecţie a călătorilor utilizând analiza de risc, pentru efectuarea controlului vamal, fiind avute în vedere bunurile introduse de către călători, pe teritoriul României, în bagajele personale,” se arată într-un comunicat de presă al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

De la Mihai Kis – şeful Biroului Vamal Halmeu am aflat că ordinul se aplică de la ora zero a zilei de 15 februarie, dată de la care prin acest punct de trecere a frontierei vor putea fi introduse în ţară, fără plata taxelor vamale, o dată pe săptămână următoarele bunuri: ţigări – 40 bucăţi, ţigări din foi – 100 buc., trabucuri – 50 buc., tutun de fumat – 250 gr., 1 litru de alcool, 4 litri de vin, 16 litri de bere, un rezervor standard de carburant + 10 litri într-un rezervor portabil, 1kg zahăr, alte bunuri a căror valoare totală nu depăşeşte suma de 300 de euro.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

6 comentarii

Lasă un răspuns