Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Cel puțin zece dintre propunerile de modificare a Constituţiei sunt neconstituționale

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Augustin Zegrean, presedintele CCR
Augustin Zegrean, presedintele CCR

Președintele Curții Constituționale a României, Augustin Zegrean, a declarat sâmbătă că cel puțin zece articole din propunerea de modificare a legii fundamentale, analizate de CCR până în acest moment, sunt neconstituționale.

Augustin Zegrean nu a dorit să precizeze ce articole au fost considerate neconstituționale însă a spus că a fost eliminat articolul care prevedea ca un parlamentar să-și piardă mandatul dacă demisionează din partidul pe listele căruia a fost ales.

“Constituția actuală prevede că mandatul imperativ este nul, s-a păstrat și în această formă, nu s-a schimbat nimic”, a spus Zegrean.

El a precizat că duminică va fi republicat textul cu minuta deciziei, care se va motiva în următoarele zile.

“Noi nu dăm un aviz consultativ. Noi dăm o decizie și, potrivit legii, deciziile Curții sunt general obligatorii de la data publicării în Monitorul Oficial”, a mai spus președintele CCR.

El a mai arătat că în cazul unor articole s-au făcut recomandări de rescriere, de recorelări a textelor și de înlocuire a unor expresii din text.

“Noi am considerat că textele trebuie să fie conforme, atât cu Constituția, cât și cu principiile dreptului constituțional, cu principiile statului de drept”, a mai declarat Zegrean, la finalul discuțiilor.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns