Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Vârstnicii de la Centrul Social ,din Negrești Oaș, implicați în acțiuni sociale

Aurelia Fedorca, primarul orașului Negrești, a considerat că începutul primăverii este o oportunitate de a purta o discuție cu cei 20 de vârstnici ce frecventează centrul.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Aurelia Fedorca, primarul orașului Negrești, a considerat că începutul primăverii este o oportunitate de a purta o discuție cu cei 20 de vârstnici ce frecventează centrul.
Aurelia Fedorca, primarul orașului Negrești, a considerat că începutul primăverii este o oportunitate de a purta o discuție cu cei 20 de vârstnici ce frecventează centrul

Vineri, 28 februarie, la Centrul Social de Vârstnici din Negrești Oaș au avut loc discuții cu privire la activitățile pe care persoanele ce beneficiază de ospitalitatea centrului ar putea să le desfășoare în viitorul apropiat. Centrul respectiv este primul de acest gen din localitate, aici persoanele doritoare având șansa de a se întâlni și socializa.

Centrul este dotat cu sală de relaxare unde persoanele au la dispoziție televizor, internet, DVD, remi, șah, table și o bibliotecă. De asemenea există o bucătărie și un centru medical. Aurelia Fedorca, primarul orașului Negrești, a considerat că începutul primăverii este o oportunitate de a purta o discuție cu cei 20 de vârstnici ce frecventează centrul. Aici s-a discutat deschis despre următoarele acțiuni. „Mă bucur că avem un centru social atât de primitor. E necesar ca bătrânii să fie angrenați în cât mai multe activități. Din câte văd ei se organizează foarte bine. Acești seniori extraordinari sunt un exemplu bun de urmat“, a declarat primarul Aurelia Fedorca.

Invitatul special al întâlnirii a fost Indrun Baron, de 73 de ani, din Germania. Timp de trei săptămâni, cât a stat la Negrești, consultatul le-a împărtășit pensionarilor din experiența lui, le-a dat idei noi și i-a încurajat să activeze în cât mai mult segmente sociale.

La întâlnire a fost prezent și preotul ortodox Rusu Radu Vasile din localitatea Tur, care i-a propus lui Zbona Petru, președintele Asociației de Pensionari din Negrești, prezent și el la discuții, să se înființeze un grup a pensionarilor în Tur. Preotul este de părere că și vârstnicii de acolo trebuie să fie angrenați în cât mai multe activități. Parohia va pune la dispoziția acestora un spațiu pentru întâlniri. Președintele Zbona Petru a aceptat cu bucurie oferta preotului, astfel că în viitorul apropiat și pensionarii din Tur vor face parte din Asociația Județeană a Pensionarilor din Satu Mare.

În finalul întâlnirii fiecare doamnă a primit din partea domnilor câte un buchet de ghiocei.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

Lasă un răspuns